Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
12. října 2016 14:37
Čas čtení 0:00
Ivan J.

Krásná přítelkyně, záliba v tetováních, ale i úspěšný rapový singl. Kariéru v Realu mu pohltila zranění, nyní se Jesé pokouší o restart

SPORT
Uložit Uložené

Podaří se mu získat srdce fanoušků v Paříži?

Paříž Saint-Germain prošel v průběhu léta výraznými změnami. Končícímu trenérovi Laurentu Blancovi se se sestavou nabitou hvězdami dlouhodobě nedařilo prosadit na evropské scéně. Nahradil ho tak španělský stratég Unai Emery, kterému se v jeho předchozím působišti dařilo právě v evropských pohárech, když se Sevillou opanoval Evropskou Ligu hned třikrát. Spolu s sebou si tak do nového působiště přivedl i několik hráčů. Mezi nimi i Jesého Rodrígueze, který do hlavní metropole Francie přišel za 25 milionů eur, čili za podstatně nižší částku, než za kterou putoval Paul Pogba na Britské ostrovy. Bílý balet však kromě odchovance klubu a šikovného fotbalisty pustil k Pařížanům i celkem zajímavou personu.

Když před více než dvěma lety Real hostil na domácím trávníku hráče z Gelsenkirchenu, jeden hráč na sebe poutal velkou pozornost. Byl jím mladý útočník Jesé, který během absencí Cristiana Ronalda a Garetha Balea dostal příležitost a svou šanci nemínil jen tak zahodit. Dostal se do skvělé fazóny a dokonce byl reprezentačním kormidelníkem zvažovaný i do nominace na blížící se světový šampionát. Pravděpodobnost jeho nominace se zvyšovala každým dalším zápasem, do kterého naskočil. Jeho výkonnost dosahovala úrovně, jakou fotbalista Realu Madrid má mít a fanoušci pusinek si mnuli ruce, protože jim vyrůstal hráč světového kalibru. Vše se tak zdálo být na správné cestě, až přišel čtvrtfinálový zápas Ligy mistrů a zápas proti Schalke. V něm se podzimu již v úvodu utkání dostal do souboje s obráncem Kolasinacem a ten ho úderem ramene poslal k zemi. Svíjení, bolestivé grimasy a následný odnos z hřiště na nosítkách byly předzvěstí špatných zpráv. Nejčernější obavy se potvrdily a vážné zranění kolene, tehdy teprve 21letého mladíka odstavilo od fotbalu na půl roku.
 
S odstupem času se fanoušci Bílého baletu shodují, že právě tento zmíněný večer byl začátkem konce jeho působení v Madridu. Po zranění to už nikdy nebylo ono a navíc návrat Álvara Morata ho v hierarchii Reaulu posunul o místo níže. Logicky tak následoval odchod a ten se upekl přes poslední přestupní období. Velký zájem o něj projevil nový trenér Pařížanů Unai Emery a podlehnout nové výzvě zřejmě nebylo těžké. Konec konců, na Santiago Bernabeu dosáhl těch největších úspěchů, včetně dvou vítězství Ligy mistrů, možná i proto ho odchod nemusel tolik mrzet. O to víc, když v novém týmu má reálnou šanci na své dřívější úspěchy navázat.

Naneštěstí pro něj, ještě ani pořádně nestihl vybalit zavazadla a už ho potkaly první problémy. Prakticky okamžitě poté, co absolvoval premiéru v novém dresu, 23letého Španěla téměř na měsíc vyřadil zánět slepého střeva. Když se na trávník následně vrátil, dostavily se další problémy a do dnešního dne tak má v pařížském celku odehraných jen 128 minut. Není to zrovna snový začátek, ale do konce sezóny je stále dostatek času. Pokud bychom opomněli fotbal, radost mu může dělat alespoň jeho hudební počin.
 
Ano, čtete správně. Jesé přes léto překvapil, když se vydal po stopách nyní už bývalého spoluhráče Sergia Ramose, který také zazářil jako zpěvák. Komu to jde lépe, můžete posoudit sami. Samotný Jesé to však posunul ještě na vyšší level a pod pseudonymem Jey M vydal rapový singl s názvem "Yo Sabi". Ve videoklipu se tedy prezentuje v úplně jiné poloze, než ho dosud fanoušci znali. Kromě Jesého v něm však také můžeme zahlédnout i spoře oděné ženy či drahá auta. Pravděpodobně, se o úplný propadák jednat nebude, protože video už překonalo více než 26 milionů zhlédnutí. Právě naopak, vstup na hudební scénu mu celkem vyšel a už zanedlouho se možná dočkáme další věci.

Jesé má podobně jako většina fotbalistů zálibu v tetováních. Na těle je má hned několik, od jmen rodinných příslušníků, přes citáty až po sochu jednoho z bohů v Asii. Dokonce si proces tetování vyzkoušel i na vlastní kůži, protože jedno z tetování, které mu zdobí tělo, nese jeho vlastní rukopis. Stěžovat si však nemůže ani na krásnou partnerku Aurah Ruiz, ve Španělsku známé televizní osobnosti. Lze tedy říci, že kromě fotbalu se mu daří i v jiných aspektech života. Pokud se mu konečně začnou vyhýbat i zranění, dá se očekávat, že brzy bude prohánět soupeřovy obrany opět.

 

 

Fotka zveřejněná uživatelem Jesé Rodríguez (@jeserodriguez10),

Domů
Sdílet
Diskuse