Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Vyzkoušej REFRESHER+ jen za 25 Kč
3. listopadu 2016 16:49
Čas čtení 0:00
Matúš Moravčík

Smartphony Lenovo K6 Power a Note kombinují prémiové materiály se skvělou cenou i slušným hardwarem

TECH ANDROID
Uložit Uložené

Levné, ale dobré.

Éra dostupných, ale kvalitně vybavených a kvalitně zhotovených chytrých mobilních telefonů nekončí, právě naopak. Poslední měsíce zaplavily pulty našich obchodů modely od čínských výrobců s agresivní cenovou politikou, které sestávají z kovu a kromě toho nabízejí i technické specifikace střední třídy. A mezi takové patří i dvojice z dílny společnosti Lenovo. Smartphony K6 Power a K6 Note nabízejí asi vše, co běžný uživatel od tohoto typu zařízení požaduje. Počítat proto můžeme se skvělými fotoaparáty, nadstandardní výdrží baterie a také displejem s dostatečně jemným rozlišením. Jaké jsou však detaily?

Lenovo K6 Power

5palcový kousek, který má Full HD rozlišení, konstrukci z jednoho kusu hliníku a také dobrý zvukový výstup. Smartphone Lenovo K6 Power vyniká ale zejména až 4 000mAh kapacitou baterie, protože ta ho prý dokáže na jedno nabití udržet při životě až dva celé dny. Na zadní straně ukrývá i pohotový snímač na otisky prstů a v útrobách zase tiká čipset Snapdragon 430 od amerického Qualcommu. Zvukový výstup zajišťují stereo reproduktory včetně Dolby Atmos. Na provedení záběrů v tomto případě slouží 13 a 8megapixelový fotoaparát, přičemž hlavní dostal PDAF technologii, díky které nám neujde žádná vzácná momentka.

Doporučená cena: 219 eur (~5 900 korun)

Smartphony Lenovo K6 Power a Note kombinují prémiové materiály se skvělou cenou i slušným hardwarem
Zdroj: Lenovo

Lenovo K6 Note

K6 Note je mírně větší a mírně lépe vybavený model. Co se týče designu, tak ve srovnání s výše zmíněným K6 Power mnoho vizuálních rozdílů nenajdete. A ani konstrukčních - jeho tělo také disponuje elegantním unibody provedením z kovu. Přísun energie zajišťuje stejně velká baterie a zobrazovací panel nabízí až 5,5palcovou úhlopříčku. Rozlišení hlavního foťáku vyrostlo na 16 megapixelů, přibyl mu duální LED blesk a operační paměť RAM má 3 GB. Pro ukládání dat slouží 32 GB úložiště, které je možné rozšířit vložením microSD karty. Rozlišení selfie fotoaparátu zůstalo beze změn a prémiové audio samozřejmě nechybí ani zde.

Doporučená cena: 249 eur (~6 700 korun)

Smartphony Lenovo K6 Power a Note kombinují prémiové materiály se skvělou cenou i slušným hardwarem
Zdroj: Lenovo

Domů
Sdílet
Diskuse