Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
8. listopadu 2016 10:10
Čas čtení 0:00
johnnybravo

Na sibiřské pláži se objevily obrovské sněhové koule. Způsobil je vzácný přírodní fenomén

ZAJÍMAVOSTI
Uložit Uložené

Vánoce na Sibiři dorazily předčasně.

Vzácný přírodní fenomén proměnil pláž v sibiřském městě Nyda na působivé místo plné obrovských sněhových koulí. Koule, ze kterých by největší radost měly děti, se objevily před více než týdnem a místní obyvatelé zpočátku nechápali, co se to na jejich pláži událo. Pár desítek centimetrů široké koule se v této oblasti ještě nikdy předtím neobjevily a nejlepší na nich je to, že jejich počet by se dal odhadnout na tisíce a tisíce.

Odborníci výskyt sněhových koulí vysvětlují tak, že voda přicházející na pláž s přílivem se dostala do kontaktu s mrazem, a když příliv ustal, voda se odplavila, avšak led zůstal na svém místě. Když se pak kousky ledu přesouvaly přes hromady písku, postupně se z nich staly velké sněhové koule, které bychom však na nikoho házet nedoporučili. Nejenže je jejich hmotnost příliš vysoká, ale jsou tak tvrdé, že bys pravděpodobně druhému člověku vážně ublížil. Na pohled je to i tak velmi fascinující přírodní fenomén, a kdyby ses chtěl dostat do té správné vánoční nálady, tvá cesta by měla směřovat na Sibiř.




Domů
Sdílet
Diskuse