Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
18. listopadu 2016 18:20
Čas čtení 0:00
johnnybravo

Co všechno ukrývá muzeum pohlavních orgánů na Islandu? Vorvaňův nástroj atakuje téměř dva metry

ZAJÍMAVOSTI
Uložit Uložené

Jedno z těch zajímavějších muzeí.

Turisté se na Island většinou vydávají za přírodními krásami jako jsou gejzíry či polární záře, nicméně řekl bys, že se na tomto ostrovním státě skrývá i jedno z nejzajímavějších muzeí na světě? Jmenuje se Icelandic Phallological Museum a jak již z názvu vyplývá, jeho exponáty jsou pohlavní orgány živočichů z celé planety. Poprvé své brány otevřelo už v roce 1997, kdy se jen s 62 exponáty do nového dobrodružství pustil historik Sigurdur Hjartarson a nešlo přitom o žádný příliš seriózní projekt. Sigurdur to spíše považoval za menší vtip a nečekal, že by měli lidé zájem přijít se podívat na pohlavní orgány zvířat, jenže popularita pomalu narůstala a s ní i potřeba získávat nové a nové expozice.
 
Zvědaví návštěvníci se mohou kromě zvířat pokochat například i lidským penisem, takže nebudou o nic ochuzeni. Lidský orgán jim před lety daroval 96letý Islanďan, který se bál, že se mu postupem let začne penis zmenšovat a to nemohl dopustit. Největším lákadlem je však nepochybně obrovský exponát pohlavního orgánu vorvaně, který dosahuje velikosti přibližně 1,7 metru a váží neskutečných 75 kilogramů. Kromě těchto kousků by ses mohl dostat i k pohlavním orgánům myší, medvědů, koček, tuleňů či vlků, takže při tvé příští návštěvě Islandu už víš, kam je třeba zajít. Správce muzea a syn zakladatele Hjortur Sigurdsson tvrdí, že muzeum nebylo nikdy zaměřené na erotiku, ale spíše na vzdělávání. Říká, že návštěvníci se vždy dozvědí něco nového a přitom si i zavtípkují, takže návštěva muzea pohlavních orgánů je obecně prospěšná.

Domů
Sdílet
Diskuse