Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
19. listopadu 2016 13:01
Čas čtení 0:00
johnnybravo

Teprve 14letý podnikatel už vydělal přes 50 milionů korun. Nejprve pomáhal řidičům a poté se mu vyplatila moudrá investice

ZAJÍMAVOSTI
Uložit Uložené

Harvey Millington si žije svůj sen.

Rytmus zpívá ve své nejnovější skladbě o synech, kteří se v životě k ničemu nedonutili a žijí jen z peněz svých rodičů, což v žádném případě neplatí o 14letém chlapci jménem Harvey Millington. Už mnohokrát jsme tě seznámili s příběhy mladých lidí schopných vydělat velké peníze, aniž by jim pomáhali rodiče a neustále jsme zdůrazňovali, že věk je jen číslo. Harvey se tě o tom pokusí přesvědčit také, protože v posledních dnech doslova ovládl britská média díky několika podnikatelským krokům, které z něj udělali doslova milionáře

Všímavý Harvey se už odmalička zajímal o nejrůznější způsoby, jak si přivydělat pár liber a nechtěl vždy žádat o kapesné od svých rodičů. Zkoušel menší brigády v sousedství, ale o příliš mladého chlapce se firmy velmi netrhaly a on se nechtěl protloukat z jedné špatně ohodnocené brigády do druhé. Jelikož se Harvey pravidelně vozil v autě svého otce a v médiích se často objevovaly zprávy, že nezodpovědní řidiči zbytečně platí pokuty za to, že si zapomněli zaplatit daň z motorového vozidla, Harvey dostal skvělý a přitom zcela jednoduchý nápad. Aby řidičům usnadnil schopnost rozpomenout se na měsíc a přesné datum, kdy jim platnost zaplaceného poplatku vyprší, začal vyrábět nálepky, které pak stačilo nalepit na čelní sklo automobilu a řidič při pohledu na ně v průběhu pár vteřin věděl, zda je vše v pořádku, nebo zda by již bylo nutné začít šetřit na další daň. Nemyslel si, že nálepky sklidí takový obrovský úspěch, jakého se jim podařilo dosáhnout, a proto si za ně začal ptát zanedbatelné 4 libry. Jeho společnost s názvem Tax Disc Reminder se tedy rychle zapsala do povědomí řidičů a vděčně se její zásoby nálepek vyprazdňovaly, což se nakonec promítlo do zisku ve výši 100 tisíc liber. Mladý Harvey samozřejmě zcela neovládá všechna pravidla a povinnosti týkající se podnikání, takže s těmito záležitostmi mu pomáhali rodiče, ale nesporným faktem zůstává, že z jeho nápadu se mu podařilo získat přímo až neuvěřitelnou částku. Ani zdaleka to však nebylo vše.

Harvey se pak rozhodl téměř polovinu výdělku investovat, protože se dozvěděl, že peníze by neměly jen tak ležet doma, ale měly by se průběžně zhodnocovat. Důkladně se rozhlédl po okolí a vysolil až 40 tisíc liber za tři akry půdy, kde plánoval připravit ideální místo pro lidi na dovolených. Chtěl svou půdu přeměnit na luxusní kempink, jenže tehdy ještě netušil, že mu plány zkříží developerská společnost. Pozemek, který Harvey jen nedávno koupil, najednou začal zajímat společnost zaměřenou na výstavbu nových bytů a domů, a jelikož právě Harveyho kousek půdy jim chyběl, rozhodli se ho oslovit a rovnou mu poslat finanční nabídku. Za pozemek mu nabídli závratné 2 miliony liber a Harvey v první chvíli věděl, že toto je nabídka, jaká se prostě neodmítá. Po konzultaci s rodiči se nakonec rozhodl nabídku přijmout a protože spokojený zůstal nejen on, ale i samotná developerská společnost, tento vzájemný obchod by se dal považovat za velmi úspěšný.

Ani 2 miliony liber však Harveymu nedokázaly změnit životní sen. Teenager by se jednoho dne chtěl stát policistou a dokonce se už přidal k policejním kadetům, takže i s obrovským balíkem peněz by rád pomáhal a chránil ostatní obyvatele. A kdyby mu sláva stoupla do hlavy, jeho otec Howard se již stihl vyjádřit, že by ho rychle naučil, jak to v životě skutečně chodí. Podle něj je totiž Harvey skvělý a ambiciózní mladý člověk, který dobře ví, že v životě je třeba tvrdě pracovat na to, aby se mu splnily všechny jeho sny.

Domů
Sdílet
Diskuse