Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
7. prosince 2016 17:46
Čas čtení 0:00
Marek R.

Točí videa a vydělávají ročně miliony. Těchto 10 jmen kralovalo světové YouTube scéně v roce 2016

ZAJÍMAVOSTI YOUTUBE
Uložit Uložené

Opravdu šílené částky.

Tak jako jinde ve světě, i u nás v Česku lidé stále méně zapínají televizi, protože program v ní stojí mnohdy za hov nic, a pokud se chtějí pobavit, vyhledávají různé alternativy. Seriály jako Fargo, Westworld nebo True Detective můžeme sledovat na různých steamovacích stránkách, pak tu máme Netflix s jejich Stranger Things nebo Daredevilem, ale najdou se i miliony lidí, kteří zábavu vyhledávají na YouTube, kde je toho opravdu požehnaně. Přestože mají ti dospělejší lidé na celou tuto YouTube scénu spíše negativní postoj, je třeba uznat, že i za točením kvalitních videí je spousta práce a při obrovské konkurenci je náročné se prosadit. Těm, kterým se to podařilo, se nyní výborně žije, protože točení videí jim přineslo na konto miliony korun, a tak se tedy podíváme na 10 jmen, které jsou na tom nejlépe za tento kalendářní rok. A částky jsou to opravdu šílené.

10./9. - Rhett a Link/Colleen Balinger - 5 milionů dolarů

To, co jsem očekával, se také potvrdilo a už při společném devátém místě nemám absolutně ponětí, co vlastně tito lidé dělají. Rhett a Link, jak již z názvu vyplývá, je dvojice mužů, která se může pochlubit více než 11 miliony odběrateli. Jejich kanál nese název Good Mythical Morning a tato dvojka se snaží rozesmívat své fanoušky. Rhett a Link se znají už od základní školy, už tehdy mezi nimi fungovala výborná chemie a trvá to dosud. Kromě toho u nich najdete i nějaké ty klasické výzvy jako například s nejpálivější chilli papričkou.

5 milionů dolarů a více než 7 milionů subscriberů má Colleen Balinger. Její kanál nese název Miranda Sings a je vám jasné, co byste na něm asi našli. Žádné krásné zpěvy ale nečekejte, jde totiž jen o parodii, a to celkem vydařenou.

8./7. - German Garmendia/Markiplier - 5,5 milionu dolarů

Více než 30 milionů odběratelů. Takovým úctyhodným číslem se může pochlubit German Garmendia, který je vůbec nejsledovanějším člověk na YouTube, který produkuje v španělském jazyce a určitě patří i k nejpopulárnějším tvůrcům ve světě. Rodák z Chile je dokonce nejmladším člověkem v tomto seznamu a kromě komedie najdete na jeho kanálu i jeho kapelu Ancud.

V seznamu jste určitě čekali i nějakých letsplayery a dočkali jste se již na děleném sedmém místě. Najdeme zde totiž Markipliera s více než 15 miliony odběrateli. Na jeho videa jsem už párkrát narazil, typický je jeho výrazný hlas a je známý i svou charitativní činností. Kromě toho by rád prorazil i v hudbě či herectví, ale i kdyby mu to náhodou nevyšlo, truchlit nemusí.

6./5. - Rosanna Pansino/Tyler Oakley - 6 milionů dolarů

Opět zde máme dělené místo a oba zúčastnění si letos polepšili o 6 milionů dolarů díky jejich tvorbě. Rosanna Pansini má na kontě více než 7 milionů subscriberů, a pokud rádi mlsáte, měli byste ji začít sledovat i vy. Její výtvory, které jsou již od pohledu pořádně chutné, jsou navíc i inspirované videohrami, filmy či seriály.

Doporučeno
Buď kreativní jako profík: Stejk ti prozradí nejlepší nástroje pro tvorbu obsahu Buď kreativní jako profík: Stejk ti prozradí nejlepší nástroje pro tvorbu obsahu 31. července 2023 14:30

Tyler Oakley s více než 8 miliony odběrateli se v top desítce ocitl poprvé a může za to jeho smlouva s Ellen DeGeneres, díky níž vysílá svou vlastní digitální talk show. V ní se ocitla například i Michelle Obama a kromě toho je znám i svou podporou LGBT komunity.

4. SMOSH - 7 milionů dolarů

Více než 22 milionů odběratelů – takovým číslem se může pochlubit dvojice Ian Andrew Hecox a Daniel Anthony Padilla, 29letí muži známý pod názvem SMOSH. Tito dva pánové tvoří komediální duo a jsou skutečnými veterány YouTube. Jsou důkazem, že poctivá práce přináší plody. Vždyť na YouTube jsou téměř od jeho vzniku, čili více než 11 let a postupně tak budovali své jméno a značku. Dokonce jsou i prvními YouTubery, kteří se ocitli v muzeu voskových figurín Madame Tussauds.

3. Lily Singh - 7,5 milionu dolarů

Místo v top trojce získala Lily Singh s více než 10 miliony subscribery. Lily se vydala na dráhu YouTube tvorby v době, kdy trpěla depresemi a právě tvorba videí jí pomáhala zvládat tyto náročné momenty. Postupně se tak vzdala plánu stát se advokátkou a zůstala při tvorbě videí, která jí přinesla miliony fanoušků a obrovskou popularitu.

2. Roman Atwood - 8 milionů dolarů

Známé jméno, jehož virální videa se často sdílela jedna radost i na Facebooku, a pokud i vás YouTube scéna zcela obchází, pravděpodobně jste toto jméno alespoň slyšeli. Roman s více než 10 miliony odběrateli je nejpopulárnějším prankerem vůbec, a i když to někdy opravdu přežene (předstírání, že zabil svého syna před manželkou), stále se najdou pranky, které dokáží pobavit. Kromě toho se také spojil s Vitalym a Dennisem Roadym při společném filmovém počinu Natural Born Pranksters.

Doporučeno
Kvíz: Poznáš české youtubery a youtuberky podle fotek? Kvíz: Poznáš české youtubery a youtuberky podle fotek? 19. června 2023 10:30

1. Felix Kjellberg - 15 milionů dolarů

Jméno, které všichni čekali a při pohledu na rozdíl ve výdělcích mezi druhým a prvním místem je jasné, že Felix aka. PewDiePie je absolutním králem YouTube scény, který se blíží již k neskutečným 50 milionům odběratelům. Felix je známý svým typickým smyslem pro humor, vtipnými letsplayi či různými výzvami a celkově je toho na jeho channelu požehnaně, včetně blogů. Svůj subscribe jsem mu dal pořádně dávno už jen z principu, že je nejúspěšnější a musím uznat, že za ten čas se našlo mnoho videí, která mě dokázala zabavit. A svým humorem okouzlil i krásnou Italku Marziu, se kterou už nějaký ten pátek tvoří šťastný pár.

Domů
Sdílet
Diskuse