Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
28. ledna 2017 16:29
Čas čtení 0:00
Tomáš Blahuta

Množíme se jako hmyz. Je přelidnění na naší planetě skutečným globálním problémem?

ZAJÍMAVOSTI
Uložit Uložené

Přirovnání k hmyzu není náhodné, protože zvířata z druhu Insecta jsou v přivádění potomků na svět mistři.

Kromě všelijakých přírodních nesrovnalostí a nejrůznějších znečištěních má lidstvo problém i samo se sebou. Pravděpodobně nejvýraznější tématem, které nejvíce v dané oblasti rezonuje, je tzv. populační exploze, resp. přelidnění. Pro nás, Čechy, jsou dané pojmy spíše exotikou, protože v naší zemi máme právě opačný problém, protože se nás rodí stále méně, ale o tom potom. Zaměřme se na globální hledisko, kde jde o velmi aktuální téma. Afrika, jihovýchodní Asie či Indie jsou oblasti s obrovským přírůstkem nových a nových obyvatel, což má za následek nejen nepříznivou ekonomickou situaci, ale i špatný dopad na životní prostředí, vznikají konflikty kvůli víře či rase a podobně. Jak tomu všemu zabránit? Dokdy bude prudký nárůst pokračovat a bude jednou na planetě Zemi žít 12 miliard lidí pohromadě? Odpovědi na otázky najdete v dalším fantasticky zpracovaném videu z dílny Kurzgesagt – In a Nutshell.

Jde o mimořádně zajímavé a aktuální téma, takže v blízké budoucnosti vám přineseme i obsáhlejší článek ohledně přelidnění.

Domů
Sdílet
Diskuse