Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
30. prosince 2016 23:01
Čas čtení 0:00
johnnybravo

Bezdomovec našel oblek za 250 eur, ale vrátil ho majiteli. Lidé mu nyní nabízejí práci, sbírají peníze a vyřizují bydlení

ZAJÍMAVOSTI
Uložit Uložené

Ve vánočním období si Gary uvědomoval, že nákup bude někomu chybět.

Jmenuje se Gary, momentálně nemá střechu nad hlavou a díky svému činu se mu zřejmě život obrátí úplně naruby. Bezdomovec z Liverpoolu před pár dny vcházel do telefonní budky, když v ní našel krabici s oblekem a několik dalších maličkostí v hodnotě téměř 250 eur. Pomyslel si, že ji tam někdo zřejmě zapomněl, ale ani na chvíli jej nenapadlo, že by krabici vzal a někde ji prodal. Jak sám řekl, uvědomoval si, že tento nákup bude někomu chybět a oblek si daný člověk také koupil kvůli nějaké příležitosti a Gary nechtěl, aby neznámý člověk zůstal ve vánočním čase bez peněz i bez nákupu. Rozhodl se tedy zavolat do obchodu, kde byl oblek koupen, a i když by obvykle neměli žádnou šanci vypátrat nakupujícího, shodou okolností tam kamarád Lewise Robertse při koupi obleku zanechal i své kontaktní informace, protože ho zajímala možnost brigádnické práce.

Garyho maličká šance na úspěch tedy skončila tak, že mu obchod zprostředkoval kontaktní informace na Lewise a bezdomovec mu na dohodnuté místo přišel jeho nákup předat. Lewis nevěděl, jak se mu správně poděkovat a kromě maličkostí o něm napsal i příspěvek na Facebooku, kde Gary sklidil velký úspěch a iniciativy se již chopily stovky lidí z celého Liverpoolu. Najednou se Garymu ozývají lidé s pracovními nabídkami, přičemž Gary v minulosti pracoval jako kuchař, takže nějaké ty dovednosti získal. Kromě toho už pro něj byla založena i finanční sbírka, kde je momentálně vybráno přes 2 000 liber a lidé přispívají i nadále. Jediný dobrý skutek a to, že Gary neprodal oblek za pár liber mu tedy zajistily to, že se zanedlouho možná bude probouzet v novém bytě a s úsměvem na tváři.

Bezdomovec našel oblek za 250 eur, ale vrátil ho majiteli. Lidé mu nyní nabízejí práci, sbírají peníze a vyřizují bydlení
Zdroj: garyshomelessfund
Domů
Sdílet
Diskuse