Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Refresher Česko
Otevřít v aplikaci Refresher
Stáhnout
X
11. ledna 2017 12:18
Čas čtení 0:00
johnnybravo

Mazaná tarantule využila situaci a zabila půlmetrového hada. Výzkumníkům se takovou situaci ve volné přírodě podařilo zachytit poprvé

ZAJÍMAVOSTI
Uložit Uložené

I když se tarantule hady obvykle neživí, tato nezaváhala.

Někdy nezáleží na velikosti, ale na schopnosti nacházet se ve správném čase na správném místě. Přesvědčili se o tom výzkumníci z daleké Brazílie, když při procházce narazili na zdánlivě obyčejný kámen. Zvědavost jim nedovolila jít dál, a tak kámen převrátili a našli pod ním cosi, co se prý v divoké přírodě podařilo zachytit vůbec poprvé. Pod kamenem se totiž skrývala velká tarantule, které společnost dělal mrtvý had. Abychom to uvedli na správnou míru, tarantule se obvykle neživí živočichy jako hadi a zatím byla tato činnost pozorována pouze u tarantulí v zajetí, takže brazilští výzkumníci nemohli uvěřit vlastním očím. Tarantule se přitom pustila do téměř půlmetrového hada, čili živočicha několikrát většího než byla ona sama a důvodem tohoto neobvyklého útoku byla zřejmě nešťastná trasa, kterou si had zvolil. Když se zastavil u kamene, asi vůbec netušil, že se za ním skrývá i pavouk schopný využít příležitosti a pochutnat si na nové dobrotě. Tarantule přitom svou kořist nejdříve usmrtí a pak díky vypuštěným látkám promění vnitřnosti těla kořisti na tekutinu, aby ji pak mohla vypít.

Domů
Sdílet
Diskuse