Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
15. ledna 2017 16:10
Čas čtení 0:00
Ivan J.

Luxusní auta, pompézní sídla či krásné ženy. Piloti F1 mají královské příjmy, a tak si život užívají plnými doušky

SPORT
Uložit Uložené

„Proč závodím v F1? Protože je to lepší, než pracovat.“ - Jacques Laffite.

Uběhla už nějaká doba od poslední Velké ceny F1 na okruhu v Abú Zabí v sezóně 2016. Byl to právě předchozí rok, který se postaral nejen o kuriózní momenty, ale přinesl nám také napínavý souboj o mistra světa s rozuzlením až v závěrečných závodech sezóny. A protože další sezóna započne až na konci března, piloti mají momentálně volno. Motosport byl vždy o životě na vysoké noze, zvláště to platí pro piloty královny motoristického sportu. Platy z nichž se nejednomu smrtelníkovi zatočí hlava, se jim rozhodně nevyhýbají, přičemž desítky milionů ročně za jejich schopnosti nejsou žádné tabu. Nahlédněte do okouzlujících životů některých z nejslavnějších a nejbohatších jezdců Formule 1.


Lewis Hamilton

Podobně, jak se britskému jezdci daří na trati, daří se mu i mimo ni. Hamilton je ztělesněním moderního jezdce Formule 1 se sebaprezentovaním přímo až pro Hollyweed Hollywood. Pravidelně se setkává s vlivnými lidmi z prostředí hudebního průmyslu či módy, což se v konečném důsledku odrazilo i na jeho stylu oblékání, o čemž se můžeš přesvědčit i v našem článku. Když se k tomu přidá i dobrý vzhled s řetězcem slavných žen, které se objevily po jeho boku, včetně zpěvačky Nicole Scherzinger, nelze se divit, že jeho výdělečný potenciál je vysoký.

Hamilton má spoustu prominentních přátel, mezi nimi i kanadského zpěváka Justina Biebera.

Různé spolupráce se známými značkami mu pomohly se vyšplhat až na vrchol britských sportovců, co se týče finančních příjmů. Kdyby však tyto spolupráce neměl, tak už jen samotné působení v Mercedesu a nový 3letý kontrakt mu ročně vynesou 31 milionů dolarů, a to dalších 10 milionů může získat na bonusech. I díky takovému královskému platu nemá žádný problém pořídit si privátní letadlo či pravidelně obohacovat svoji garáž těmi nejlepšími "oři", co jsou k dispozici. Sídla v New Yorku a Monte Carlu s celkovou hodnotou nad 40 milionů dolarů jsou jen pomyslnou třešničkou na dortu.

Fernando Alonso

Bývalé eso stájí Renault či Ferrari se po přesunu do McLarenu snaží držet krok s elitou, naneštěstí se mu to v posledních sezónách moc nedařilo. Charismatický Španěl, občas s jazykem ostrým jako břitva, se z vítězství na Grand Prix těšil naposledy v roce 2013 ve Španělsku. Ani tento fakt však jeho příjem neukrátil a Alonsa je třeba stále řadit mezi tří nejlépe placené piloty, včetně sponzorství a bonusů si tak přijde na 40 milionů dolarů ročně. Proto není třeba dvakrát říkat, že ani on neodolal pokušení v podobě luxusních automobilů coby Maserati či Ferrari.

Oproti Hamiltonovi sice nemá navrch v počtu titulů, protože má o jeden primát méně, ale hodnotou přepychových rezidencí už ano. Tento 35letý rodák z Ovieda nejenže vlastní dva rekreační domy ve Švýcarsku a jeden v Oxfordu, ale svůj druhý domov může také najít i v Dubaji. Penthouse navrchu 52patrové budovy Le Reve kromě Alonsa vlastní i tenisová legenda Roger Federer. A samozřejmě, co by to bylo za závodníka, kdyby se neobklopoval krásnými ženami? Fernando Alonso byl v minulosti ženatý se zpěvačkou Raquel Del Rosario, přičemž mezi jeho další známosti patří i ruská kráska jménem Viki Odintcova o níž ses dokonce mohl dočíst už i na naší stránce.

Půvabná Ruska se objevila i na obálce Playboye.

Sebastian Vettel

Podpisem se Scuderii si Vettel splnil sen, zejména ho však vynesl na post nejlépe placeného jezdce v kolotoči F1. Vděčit za to může tříletému 50milionovému kontraktu, který mu dal italský gigant. Zajímavostí je, že pokud by šlo čistě jen o plat, tak Němcův je téměř stejný jako CR7, což je opravdu slušné. Oproti ostatním výše zmíněným pilotům je však mnohem raději mimo světla reflektorů a před pozorností médií se chodí ukrýt do usedlosti ve středověkém stylu, nacházející se ve švýcarských horách. Tam tráví čas spolu se svou láskou z dětství Hannou Prater a dvěma dcerami, čili žádný životní styl a lá James Hunt se nekoná. Nicméně ani on se zcela nevyhnul účinkování v reklamě, kdy se objevil ve spotu Head&Shoulders. Obdobný vozový park jako Alonso či Hamilton nemá, zato raději preferuje transportér značky Volkswagen.

“It’s easier to put all my s**t in the back. And I can take all the seats out.”

Jenson Button

Byly časy, kdy byl Button kritizován za věnování se jachtingu, svůdným modelkám a životu na vysoké noze v Monaku více než závodění samotnému. Přestože se během kariéry stihl usadit a oženit s japonskou modelkou Jessicou Michibatou, dlouho mu manželství nevydrželo a vztah ztroskotal. Britský pilot dlouho nezahálel a zanedlouho si našel další modelku, tentokrát Američanku Brittny Ward. Potvrdil tak, že kousek playboye bude mít přeci jen v krvi. Známý je také tím, že volný čas rád tráví jízdou na horském kole či praktikováním triatlonu.

V říjnu 2015 se mu podařilo vyhrát triatlon v Kalifornii.

Oproti elitní trojici Button sice finančně zaostává, ale i tak loňským výdělkem dosáhl několikamístného čísla. Aktuálně už bývalý závodník si ve svém posledním roce kariéry přišel na úctyhodných 14 milionů dolarů. Mimo toho, Buttonův majetek rozšiřuje i obří sídlo v Guernsey a luxusní vila s názvem "Bílý dům" ve městě Weybridge. Další přístřešky, které mu patří, se nacházejí v Bahrajnu a Monaku. Jeho vozový park také stojí za zmínku, protože doma na něj čeká až 15 mašin, přičemž ještě donedávna byl hrdým vlastníkem například Bugatti Veyron.

Na fotce spolu se současnou přítelkyní Brittny Wardovou.

Domů
Sdílet
Diskuse