Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
14. ledna 2017 10:55
Čas čtení 0:00
Martin Mičuda

Potvrzeno! Škoda Kodiaq RS přeci jen spatří světlo světa. Víme kdy, ale i to, s jakým motorem

TECH
Uložit Uložené

Octavia RS dostane s odstupem času parťáka se štítky RS.

Zcela nové a zároveň vůbec první SUV značky Škoda má výraznou měrou rozvířit vody ve své třídě, navíc, letošní rok můžeme v případě české automobilky označit za rok Kodiaqa. Zatímco první kusy každou chvíli začnou brázdit i naše cesty, na veřejnost se dostává informace, že nakonec se přece jen dočkáme i „sportovní“ verze RS. Už dříve se o tom přitom spekulovalo, ale lidé ze škodovky jen diplomaticky prohlásili, že pokud by dostatečný zájem byl, Kodiaq RS bude. To, jestli a do jaké míry je skutečně zájem o tuto variantu, je opravdu sporné, Christian Strube však v uplynulých dnech potvrdil, že portfolio modelů RS (paradoxně, v současnosti počítajíc už jen s vrcholnou Octavií) časem rozšíří právě 7místný Kodiaq. Šéf výzkumu a vývoje ve Škodě však nebyl skoupý na slovo, protože dokonce prozradil i to, co se bude nacházet pod kapotou nejsilnější verze.

Pokud byste někdo čekali benzínový šestiválec, který by se časem ocitl možná i v Superbu, bohužel budete zklamáni. Vlastně, opravdu jste čekali, že v dnešní době přijde Škoda se šestiválcem? Kodiaq RS bude dostupný výhradně s dvakrát přeplňovaným naftovým čtyřválcem z dílny Volkswagenu. Jak už tušíte, jde o motor 2.0 BiTDI s původem v Tiguanu a Passatu. I v tomto případě bude naladěn na výkon 176 kW/240 koní a 500 Nm, no a samozřejmě poháněné budou obě nápravy. Přesný termín, kdy by se tato verze měla dostat na trh, zatím upřesněn nebyl, avšak dříve než koncem roku 2018 se s ním nepočítá. Je totiž už déle známo, že nejblíže nabídku tohoto SUV rozšíří provedení Scout s mohutnějším ochranným paketem a několika asistenčními systémy do terénu. Následně se objeví paket Sportline (červený render níže), tedy decentně přiostřený Kodiaq s pravděpodobně menší světlou výškou a hrstkou ozdobných detailů, no a v roce 2018 je naplánována nejluxusnější verze Laurin & Klement. Je tedy zřejmé, že všechno má svůj čas. Kromě těchto slov zaznělo i definitivní ne pro Superb RS, stejně tak nemáme čekat ani Fabii RS či Citigo RS. Jistě, nemalou skupinu tato informace možná zklame, v konečném důsledku jde ale o to, že těchto potenciálních zájemců o dané verze není podle automobilky Škoda tolik, aby se jim vývoj a výroba těchto modelů vyplatila. Divit se tomu v zásadě nemůžeme.

Potvrzeno! Škoda Kodiaq RS přeci jen spatří světlo světa. Víme kdy, ale i to, s jakým motorem
Zdroj: xtomi.blogspot.sk
Potvrzeno! Škoda Kodiaq RS přeci jen spatří světlo světa. Víme kdy, ale i to, s jakým motorem
Zdroj: xtomi.blogspot.sk
Domů
Sdílet
Diskuse