Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
23. ledna 2017 17:53
Čas čtení 0:00
Matúš Moravčík

Návrat ke klasice? Nádherný koncept iPhone 8 ukazuje displej bez rámečků, zaoblené sklo a kovový rám

TECH
Uložit Uložené

Takto by mohl vypadat další iOS smartphone.

Už déle se v technologických kuloárech povídá, že nadcházející generace iPhonu přinese řadu razantních změn, a to jak po konstrukční, tak i po hardwarové či vizuální stránce. Neskromná očekávání lze odůvodnit loňskou sedmičkou, která se oproti předchozímu modelu příliš neliší, nebo faktem, že smartphone letos slavil kulaté výročí. Tyto dva faktory dávají kalifornskému gigantu pádný důvod, aby vložil do iPhone 8 úplně všechno, protože v opačném případě existuje poměrně velká pravděpodobnost, že přijdou problémy. Apple má momentálně dvě možnosti. Tou první je tělo z jednoho kusu odolného skla, respektive keramiky, a druhou, více reálnější, zase ověřená kombinace dvou kusů skla s rámečkem z kovu. A nejnovější koncept nám dává jakous takous představu, co všechno můžeme již toto září očekávat.

Návrat ke klasice? Nádherný koncept iPhone 8 ukazuje displej bez rámečků, zaoblené sklo a kovový rám
Zdroj: www.youtube.com

Za šikovnou prací stojí grafik Imran Taylor, který, jak je vidět, čerpal detaily z posledních úniků informací na internetu. Ty mluvily o návratu k oblíbené konstrukci iPhone 4, avšak s mírnými moderními úpravami jako například eliminací bočních rámečků zobrazovacího panelu. Znamená to, že oblé křivky a unibody konstrukce z hliníku budou zřejmě minulostí. Na videu níže se objevila verze Plus vybavena vizuálně stejným duálním fotoaparátem s přemístěným foto senzorem nebo třemi malými konektory na praktické připojování a odpojování kompatibilního příslušenství. Něčím podobným je již poměrně dlouhou dobu vybavený tablet iPad Pro, díky čemuž můžeme použít šikovnou fyzickou QWERTY klávesnici. Za pozornost ale určitě stojí i oblast pod displejem, kde se při uzamčeném smartphonu zobrazují dobře viditelné ikonky notifikací.

Domů
Sdílet
Diskuse