Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
10. února 2017 v 20:47
Čas čtení 0:00
Ján A.

V éře CGI efektů zasílá pozdrav staromódní make-up. Nebula a Drax nepotřebují moderní technologie

FILMY A SERIÁLY
Uložit Uložené

Mladý švihák se jménem CGI versus konzervativní starosvětská kráska s make-upem.

Marvelovka Guardians of the Galaxy Vol. 2 používá ve velkém měřítku technologii CGI. Nejde o neznámou informaci, protože velká část filmu se odehrává ve vesmíru se širokým zastoupením mimozemských bytostí. Některé z jeho nezapomenutelných postav, jako je Nebula, Drax, Yondu nebo nováčci Mantis a Ayesha jsou dotvořeni především prostřednictvím rozsáhlých make-up efektů. Postavy tak získají větší pocit důvěryhodnosti před samotnými diváky, tak herci. Maskéři však způsobují svou precizní a vyčerpávající prací únavu a nemalá muka představitelům těchto rolí. Proces líčení trvá běžně i několik hodin denně. Problematickou fází dne nejsou ranní úpravy před natáčením. Nejtěžší chvíle totiž přicházejí až po náročném pracovním dni. Zatímco se zbylí herci s chutí a slastným úsměvem rozběhnou za příjemným odpočinkem, na postavy s make-upem čeká ještě odlíčení v maskérně.

V éře CGI efektů zasílá pozdrav staromódní make-up. Nebula a Drax nepotřebují moderní technologie
Zdroj: Marvel

David Bautista (Drax) a Karen Gillan (Nebula) se v krátkosti vyjádřili o "skvělém" procesu líčení. David odpověděl na otázku novinářů takto: „Je to tak jednoduché, nevěřili byste tomu. Nedělám si legraci. Nyní trvá celý proces asi hodinu a půl. Nicméně, líčení v první části trvalo přibližně čtyři hodiny a všichni následně po dokončení oslavovali. Útočili na mě doslova s ​​malířskými válečky ze všech koutů světa. Zároveň to vypadá mnohem lépe.“
 
Hlavní protagonistka Nebuly si postěžovala nejen na časovou náročnost prací před a po natáčení, ale hlavně na fakt, že kvůli této postavě přišla doslova o všechny vlasy: „Problém byl v tom, že sice jde o opravdu skvěle vypadající vzhled, ale je to opravdu těžké dostat pryč. Na konci dne ze mě sundavali celé líčení. Přesněji řečeno, make-up ze mě museli drsně drhnout. Takže po dvou dnech vypadala moje pokožka jako hamburger. Pak přišli s nápadem. Dostala jsem přenosnou saunu, která cestovala společně se mnou během celého natáčení. Na konci každého dne jsem dostala pár lidí, kteří přišli ke mně do sauny a doslova mě napadli - nebylo to nic divného. Jednoduše čtyři chlapi v sauně, umíte si to představit (smích). Mluvili jsme spolu hodně o fotbale a bojovém umění.“

V éře CGI efektů zasílá pozdrav staromódní make-up. Nebula a Drax nepotřebují moderní technologie
Zdroj: Marvel

Maskéři projevili nesmírný talent a producenti spokojenost s jejich nekonečně trvající a kvalitně odvedenou prací. Je působivé, jak moc se tyto zručné týmy umělců zdokonalují každým následujícím pokračováním série. Mohou perfektně vypracovat a upravit jednotlivé elementy designu make-upu. Už nyní se můžeme těšit na skvostné umění maskérů v dalších pokračováních.

Domů
Sdílet
Diskuse