Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Refresher Česko
Otevřít v aplikaci Refresher
Stáhnout
X
16. února 2017 13:31
Čas čtení 0:00
Tomáš Macho

Fotograf trpící spánkovými paralýzami rekonstruuje své sny v nádherných a děsivých fotografiích zároveň

KULTURA
Uložit Uložené

Jak paralýzu prožíváte vy?

Zas a znovu jsme zavítali k tématu spánkové paralýzy, avšak tentokrát se nebudeme zabývat jejími možnými příčinami, způsoby, jak se jí zbavit a ani některými zážitky od vás, čtenářů. Mluvit o svých nočních můrách nemusí být právě tím nejlehčím úkolem a mnoho lidí, kteří těmito sny trpí, se bojí mluvit o tom, proč se uprostřed noci probudili s hrůzou v obličeji a pak již nedokázali přimhouřit oko. Nejlepší obrana je však útok a čelit svému strachu může být skvělý způsob, jak se s ním vyrovnat. Podobnou ideologií se řídí i 22letý fotograf Nicolas Bruno, který se rozhodl se svým problémem bojovat tak trochu neobvyklým způsobem.

Bruno už 7 let trpí soustavnými spánkovými paralýzami a protože ho právem můžeme zařadit k těm lepším umělcům, rozhodl se svůj talent využít a zrekonstruovat to, co si pro něj jeho mozek během noci připraví. „Myslel jsem si, že jsem posedlý démony. Tento projekt mi ukázal, kdo skutečně jsem. Zlepšil mi chuť do života, umělecké tvorby a komunikativnosti s lidmi. Byl jsem obdařen uměleckým talentem a nevím, kde bych dnes byl bez něj,“ tvrdí Bruno. A my nemůžeme nic jiného než souhlasit. Dokonale propracované kompozice fotografií v nás dokáží snadno evokovat strach, zejména pokud jsme se s tímto známým jevem již někdy v minulosti setkali. Jak si představujete spánkovou paralýzu vy? Souhlasíte s některými výtvory, nebo je váš zhmotněný strach na míle vzdálený od toho Nicolasova? Pokud vás autor zaujal, můžete ho sledovat na Facebooku nebo Instagramu.

Domů
Sdílet
Diskuse