Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
24. března 2017 10:13
Čas čtení 0:00
johnnybravo

V jakém věku jsou ženy pro muže nejpřitažlivější a kdy budeš dostávat nejvyšší plat? Nejideálnější věk se v jednotlivých oblastech liší

ZAJÍMAVOSTI
Uložit Uložené

Náš život má několik předem nastavených milníků.

Náš život je dlouhý a postupně se v mnoha aspektech mění a vyvíjí. Portál Business Insider se proto prostřednictvím několika studií detailně podíval na to, kdy lidé dosahují vrcholu v jednotlivých životních oblastech a přišel na několik zajímavých poznatků, které máš teď možnost prozkoumat i ty.

V jakém věku jsou ženy pro muže nejpřitažlivější a kdy budeš dostávat nejvyšší plat? Nejideálnější věk se v jednotlivých oblastech liší
Zdroj: blogspot

Děti se nové věci obecně učí rychleji ve srovnání se staršími osobami a lingvisté se z velké části shodují na tom, že nejideálnějším věkem na začátek studia zcela nového jazyka je věk kolem 7 až 8 let. Nejlépe se dětem jazyky učí v době, kdy se ještě nedostaly do puberty.
 
Náš mozek stárne společně s námi a jeho schopnost zpracovávat nové vjemy a podněty je samozřejmě rozdílná u mladého člověka a u seniora. Údaje přitom ukazují, že tvůj mozek zvládá zpracovávat podněty a fungovat efektivně kolem 18. roku života, na což přišli vědci na základě testování.
 
Pokud se ti často stává, že si nedokážeš zapamatovat jméno člověka, kterého jsi poznal jen před pár minutami a jsi mladší než 22 let, pak nemusíš zoufat. Schopnost zapamatovat si jméno cizího člověka dosahuje vrcholu ve věku okolo 22 let, ale pokud jsi už teď starší, lepší to už skutečně nebude.
 
Kdy dosahují ženy vrcholu své atraktivity pro obyčejného nezaujatého muže? Výsledky datové analýzy ze seznamovacího portálu OKCupid ukázaly, že mužům se nejvíce líbí ženy kolem 23 let a platilo to i pro mladší muže a dokonce i pro starší ročníky.
 
Konstatovat, že je tvůj život skvělý a jsi s ním i docela spokojený, to je cílem většiny z nás. Tušil jsi však, že podle jednoho zajímavého výzkumu z Německa se právě mladí, teprve 23letí lidé umístili na první příčce v žebříčku životní spokojenosti, pokud se na svou životní pouť měli podívat obecně.
 
Chtěl by ses udržet ve formě i ve vyšším věku a rád se staráš o své svaly? Svaly budeš mít nejsilnější přibližně kolem 25. roku života a pokud na nich budeš v následujících letech dostatečně tvrdě pracovat, jejich pevnost a tedy celková síla, se udrží na stejné úrovni alespoň dalších 10 let.
 
Předchozí generace často vstupovaly do manželství už v nízkém věku a s potomky to bylo velmi podobné, avšak momentálně ve světě převládá trend, že mladí lidé odkládají svatbu na později. Ideálním věkem na to, aby ses konečně oženil a usadil je přitom věk 26 let, takže pokud se k němu nezadržitelně blížíš, měl bys už mít vyhlédnutou i potenciální polovičku.

V jakém věku jsou ženy pro muže nejpřitažlivější a kdy budeš dostávat nejvyšší plat? Nejideálnější věk se v jednotlivých oblastech liší
Zdroj: Business Insider

Maraton sice není nejběžnější činnost a zaběhnout si ho za život zvládne jen nízké procento lidí z celkové populace, avšak pokud bys chtěl podat svůj nejlepší osobní výkon, na jeho start by ses měl postavit ve věku 28 let.
 
I naše kosti se postupem času stávají křehčími a méně odolnými vůči zlomeninám. Strachovat se o jejich pevnost však nemusíš alespoň do 30. roku života, kdy jsou naše kosti nejpevnější a nejhustší, takže zlomeniny přicházejí méně.
 
Šachy jsou skvělý způsob, jak strávit svůj volný čas u aktivity, u níž si třeba i potrápíš své mozkové buňky. Kdyby ses chtěl ujistit, že ti šachy půjde opravdu nejlépe, měl bys je začít aktivně hrát ve věku 31 let, protože to je období, kdy se nejznámějším šachistům na světě dařilo zřejmě nejvíce.
 
Možná by si člověk mohl myslet, že dítě si zapamatuje neznámou tvář mnohem jednodušeji než dospělá osoba, ale není tomu zcela tak. Nejlépe v testu zapamatování nových tváří obstáli 32letí lidé, takže se ještě ničeho nemusíš bát.
 
Pokud by ses jednoho dne rád zapsal mezi výherce Nobelovy ceny, pak ti stačí počkat do období kolem 40. roku tvého života. Výzkumníci zjistili, že výhercům Nobelovy ceny bylo v průměru 40 let, když ji obdrželi, a proto máš zřejmě ještě dostatek času na vymýšlení své budoucí práce.
 
Rozdílné platové podmínky pro ženy a muže stále existují v mnoha zaměstnáních a pokud se na platové ohodnocení podíváme obecně, ženy dosahují svého platového stropu kolem 39. roku života, přičemž muži pokračují v růstu až do 48. roku života.
 
Čím jsi zkušenější, tím lépe se dokážeš vyznat v lidských emocích. Zajímavá studie nechala 10 tisíc lidí během několika sekund zanalyzovat část obličeje, na jejímž základě měli říci, jakou emoci v ní našli a nejlépe v testu obstáli lidé mezi 40. a 50. rokem života.
 
Vždy každému říkáš, že ti matematika nikdy nešla a sotva jsi procházel přes jednotlivé ročníky? Nic si z toho nemusíš dělat, protože například taková aritmetika, čili základní operace s čísly, se zdokonaluje až ve věku přibližně 50 let.
 
Jak jsme již výše uvedli, nejspokojenějšími lidmi jsou osoby ve věku přibližně 23 let, ale když pak překonají krizi středního věku, štěstí se jim zase pomalu vrací do života a maximalizuje se ve věku 69 let.
 
Tvá slovní zásoba se věkem rozrůstá, což je docela logické, a nejširší se stává před sedmdesátkou, kdy znáš tolik slov, že bys klidně mohl napsat i nový slovník.
 
Mladší lidé se neustále srovnávají se svými kamarády či idoly a často nejsou spokojeni se svými těly, i když k tomu nemají moc důvodů. Na druhé straně, čím je člověk starší, tím je sebevědomější a jeho tělo se mu líbí mnohem více, takže většina z nás je na svou postavu hrdá až někdy po sedmdesátce.
 
Kdy je člověk vyrovnaný se svým životem po psychické stránce a nejraději by na něm už nic neměnil? Jeden z výzkumů přišel s výsledky, že se svým životem jsou lidé nejspokojenější až kolem 82. roku života.

Domů
Sdílet
Diskuse