Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
25. března 2017 16:39
Čas čtení 0:00
Dominik Vetrák

Hrdinové týmu Justice League bojují ve velkolepém traileru proti Paradémonům a všemu svinstvu, které ohrožuje Zemi. Dostavil se i Superman?

FILMY A SERIÁLY
Uložit Uložené

Užijte si první pořádný trailer nejočekávanějšího blockbusteru posledních měsíců tohoto roku.

Pár obrázků, nějaké ty promo plakáty a teasery, ale konečně jsme to dotáhli k prvnímu pořádnému traileru. Pamatujete si vůbec na ty první záběry? Těžko se tomu věří, ale uběhlo od té doby už 8 měsíců, přičemž do premiéry stále 7 zůstává. Už nyní však máme nějakou představu o tom, co nás čeká a nemine. Blockbuster ohromných rozměrů, na kterém jako jako compositor a vedoucí rozsáhlého VFX týmu dělá i Vlado Valovič, kterého už znáte i díky našim článkům. Více o jeho práci na JL a dalších zajímavostech z jeho života a projektů, na kterých pracuje, zjistíte v článcích, které již usilovně připravujeme. Zpět však k nejočekávanějšímu komiksu tohoto roku (protože Logan je již za námi).
 
Bruce Wayne, posílený Supermanovým gestem (na konci filmu Batman v Superman: Dawn of Justice) již začal spolu s Dianou Prince shánět členy do skupiny zachránců naší planety. Justice League, ve světě komiksů známá od 60. let, se tak připravuje na svou premiéru na stříbrném plátně. V traileru uvidíte množství komiksových narážek, akce a také i trochu humoru. V plné kráse se ukazuje hlavně Aquaman s Batmanem, ale oči nám spočinuly i na krásných nohou Gal Gadot coby Wonder Woman. Čeká nás množství flashbacků, možná i flashforwardů a nepochybně další obrovský nepřítel pro členy Justice League.


A o čem Justice League bude? Každý pořádný komiksový fanoušek světa DC a Justice League příběhů zná termín motherbox. Pro ty, kteří však neholdují kresleným obrázkům s bublinami máme i krátké vysvětlení. Jde o miniaturní přenosný superpočítač disponující nesmírnou mocí a schopnostmi přesahující chápání i jejich uživatelů - Nových bohů. Může mít v podstatě jakýkoliv tvar, většinou je však popisován jako malá kostka (a ano, je to ta malá věc zachraňující život Victora Stonea, kterou jsme mohli na krátký okamžik zahlédnout ve filmu Batman vs Superman). Na Zemi se nacházejí tři takové motherboxy. Jeden opatrují Amazonky, druhý je v rukou lidstva a poslední leží uschován v Atlantidě. Již však nejsou v bezpečí, protože na Zemi přichází jeden z Nových bohů - Steppenwolf (Ciaran Hinds), pravá ruka samotného Darkseida a spolu se svými paradémony se je pokusí získat. Speppenwolfova návštěva je navíc předzvěstí mnohem většího nebezpečí.

Bruce Wayne projde velkou osobnostní změnou. Znovu našel naději v lidstvo, poznamenala ho i Supermanova oběť, a tak se rozhodl vyhledat společně s Wonder Woman všechny ostatních Metahumans a založit tým, který by bránil Zemi. Může už však být pozdě, protože je zde hrozba nevídaných rozměrů. Podle všeho jí bude skutečně Steppenwolf. Justice League bude tedy jedním filmem, má být odlehčenější a ne tak vážný jako BvS. V příběhu se posuneme o pár měsíců později po událostech BvS. Snímek bude více zaměřený na Batmana. Superman se podle všeho objeví v druhé polovině snímku a měl by mít dlouhé černé vlasy. Flashův oblek dostane upgrade právě od Batmana. Ezra Miller je mimochodem velký vtipálek a přenést se to má i do filmu. Flash bude určitě nejsvětlejším aspektem snímku. Co se týče Cyborga, bude mít alternativní vzhled pro pohyb mezi civilisty, jeho oblek bude tradičně robotický a bude mít na sobě nějakou tu zbraň. Dotvořen bude samozřejmě díky CGI. Parademons budou velkou součástí filmu a nějakou roli dostane i Lex Luthor.

 

Hrdinové týmu Justice League bojují ve velkolepém traileru proti Paradémonům a všemu svinstvu, které ohrožuje Zemi. Dostavil se i Superman?
Zdroj: Warner Bros./DC

Více informací o dalších projektech DCEU naleznete zde a zde. V Justice League uvidíme herce jako Ben Affleck (Batman), Henry Cavill (Superman), Gal Gado (Wonder Woman), Jason Momoa (Aquaman), Ezra Miller (Flash), Ray Fisher (Cyborg), JK Simmons (Komisař Gordon) a další. Willem Defoe hraje Atlanťana jménem Vulko, mělo by jít o Aquamanova mentora. Režíruje Zack Snyder, který se podílel i na scénáři. Na soundtracku by měl dělat Junkie XL. Premiéra je naplánována na 17. listopad 2017.

Hrdinové týmu Justice League bojují ve velkolepém traileru proti Paradémonům a všemu svinstvu, které ohrožuje Zemi. Dostavil se i Superman?
Zdroj: Warner Bros.
Průměrné hodnocení čtenářů
Tvé hodnocení
Jaké hodnocení bys dal ty?
0/10
Domů
Sdílet
Diskuse