Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
9. dubna 2017 9:49
Čas čtení 0:00
Matúš Majer

Vzpomíná na bývalého partnera a neustále se nudí. I maličkosti mohou naznačovat, že se tvůj vztah rychle blíží ke konci

Uložit Uložené

Podle psycholožky záleží na každé maličkosti.

Vztah je v některých případech velmi labilní věc, do které musí přispívat oba jeho členové, jinak mohou skončit tak rychle, jak některé z nich začaly. Na začátku sice můžeš mít břicho plné motýlků, v některých případech je však možné, že se velmi rychle vytratí, aby uvolnily místo nejistotě či zklamání. Psycholožka a blogerka Isadora Baum se podělila o rozhodující momenty, kdy by si pár měl říct, že už to dál nemá cenu. Právě radami ve vztazích si vydělává na živobytí a následující znaky považuje za dostatečně kritické k tomu, aby došlo k definitivnímu přehodnocení celého vztahu.

Vzpomíná na bývalého partnera a neustále se nudí. I maličkosti mohou naznačovat, že se tvůj vztah rychle blíží ke konci
Zdroj: pixabay.com

Neotvírá se

Jak se říká, důvěra je základem každého vztahu a i když jsou nějaká tajemství zdravá, rozhodně by si partneři neměli pro sebe nechávat každou maličkost. Problémy jako neúspěch v práci, nejistota ve vztahu či málo srdíček na fotce zavěšené na Instagramu jsou věci, které by se podle blogerky měly rozhodně řešit a právě diskuse o těchto problémech může vztah ještě upevnit. Psycholožka tvrdí, že mnoho mužů i žen není spokojeno s tím, jak se jejich tělo změnilo (= přibrali) během dlouhotrvajícího vztahu, přičemž by je jejich partner nebo partnerka dokázali utěšit, podpořit či správně motivovat. Navíc tak předcházíš konfliktům, které můžete v rámci vašeho vztahu zažít v budoucnosti. Taková ztráta důvěry značí, že si jeden z partnerů již není jistý tím, jak ho druhý partner vnímá. 

Rozdílné příjmy

I finance umí komunikaci ve vztahu pořádně zamíchat. Pokud má jeden z partnerů rozdílný příjem než ten druhý, vyvstává hned několik možných problémů, které je třeba řešit. Prvním z nich je, že si jeden nemůže dovolit tytéž věci jako ten druhý, což často ústí k nějaké finanční podpoře. Další problematickou stránkou věci je situace, kdy se méně vydělávající člen vztahu může cítit méněcenné a z daného vztahu mít špatný pocit. A na závěr může mít bohatší partner problém s podporou toho s menším příjmem a pokusit se ze vztahu vycouvat. Pokud s někým plánuješ dlouhodobější vztah a vyskytuje se v něm právě tento problém, psycholožka ho radí prodiskutovat co nejdříve a určit si nějaké hranice a pravidla.

Vzpomíná na bývalého partnera a neustále se nudí. I maličkosti mohou naznačovat, že se tvůj vztah rychle blíží ke konci
Zdroj: pixabay.com

Neustále vzpomíná na svou bývalou

Tento bod se týká zejména žen, ale určitě i muži už jím několikrát své polovičky pořádně potrápili. V drtivé většině případů vztahy končí, protože někdo není s něčím spokojen. Pokud však přejde do vztahu k tobě, očekává, že si v některých věcech lepší a nepříjemné věci z minulého vztahu s tebou nezažije. Když jste však na nějakém místě a on si vzpomene, jak mu zde bylo s jeho ex perfektně, staví tě do jakési soutěže, kde pokud nevyhraješ, tak je zle. Pokud tě však nepřestává porovnávat s jeho předchozími vztahy, zřejmě s něčím není spokojen, jakkoli se snažíš.

Nudíte se spolu

Vztah je mimo jiné i příležitostí zažít něco nového, přesto jsou některé dvojice jen zavřené doma. Pokud je pro tebe trávení času s partnerem jen další věcí na programu, která je stejně zajímavá jako mytí nádobí, možná je na čase přehodnotit vaše společné aktivity, protože se zřejmě vytratila jiskra. Nechceš přece, aby jsi jen ztrácela čas s věčně znuděným klukem, který nikdy nedokáže nic vymyslet a neustále si stěžuje. A ještě stále vzpomíná svou bývalou.

Problémy s komunikací

Komunikace a vzájemné řešení problémů je dalším ze základů vztahu a pokud jste schopni pohádat se i na několik dní, něco není v pořádku. Hádají se všichni a není problém pohádat se i o značce jeho šamponu, pokud však během hádky na něj začneš chrlit všechny věci, které se ti na něm nezamlouvají, asi nejste pro sebe úplně stvoření. Tvůj partner se může snažit celou situaci uklidnit, ale pokud neusoudí, že jsi to možná trochu přehnala, hádka se může prodloužit a váš vztah začne upadat.

Vzpomíná na bývalého partnera a neustále se nudí. I maličkosti mohou naznačovat, že se tvůj vztah rychle blíží ke konci
Zdroj: pexels.com

Jiní lidé to dělají lépe

Pokud hrajete nějakou masivní hru, kde jste ve dvojici, soutěživost je pochopitelně na místě, ale nemusíte být vy vždy ti nejlepší. Jednoduše si vychutnávejte čas, který jste strávili a navíc i spolu. Jiným příkladem je situace, kdy přemýšlíš, jestli se tvé kamarádky právě nemají lépe. Jasně, některé činnosti, které on dělá, mohou být neskutečná nuda a otrava, ale vnímej to, že jsi s ním a alespoň na chvíli zapomeň na to, jak by se dala vylepšit každá minuta vašeho společného života.

Je zkažený

Pokud sis toho nevšimla už na začátku vztahu, pravděpodobně toho teď lituješ. Každý z nás má nějaké chyby a pokud tě nějaká neskutečně irituje, možná je čas vydat se vlastní, novou cestou. Určitě se můžeš snažit dělat nějaké kompromisy a dohody, většinou je to dokonce i správné, ale nikdy není dobré omezovat to, co má ten druhý opravdu rád. Pokud se nedokážete shodnout v názoru na mnoho věcí ohledně vašeho vztahu, pravděpodobně to bude jen pokračovat, což znamená ještě více hádek. Raději ulov někoho, kdo za to opravdu stojí.

Vzpomíná na bývalého partnera a neustále se nudí. I maličkosti mohou naznačovat, že se tvůj vztah rychle blíží ke konci
Zdroj: pixabay.com
Domů
Sdílet
Diskuse