Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
28. dubna 2017 17:11
Čas čtení 0:00
Adam Smeták

Jaká je budoucnost pokračování Mad Maxe a proč se ho zřejmě v nejbližší době nedočkáme?

FILMY A SERIÁLY
Uložit Uložené

Warner Bros. má momentálně projektů až nad hlavu, nicméně Tom Hardy i George Miller doufají, že sequel Mad Maxe jednou vznikne.

Nejen režisér George Miller, ale i početné divácké obecenstvo doufá, že se v nejbližší době naskytne příležitost k natočení sequelu oscarového hitu Mad Max: Fury Road z roku 2015. Tehdy byl snímek oceněn i kritiky a těšil se návštěvnosti, která mu vynesla 378 milionů dolarů celosvětově. A právě přízeň kritiků tehdy spoustu lidí překvapila, jelikož si snímek vydobyl v rámci Oscarů nominace jak za Nejlepší film, tak za Nejlepšího režiséra. A už od premiéry Fury Road volali diváci po dalším návratu do apokalyptických pustin. Režisér George Miller se sám nechal slyšet, že by rád natočil další pokračování, mezitím by se však rád věnoval jinému, menšímu projektu.

Nějakou dobu bylo ticho po pěšině, nyní se však hlavní hvězda Mad Maxe, Tom Hardy, nechal slyšet, že by se rád vrátil do hry. Nic zatím nebylo oznámeno oficiálně, avšak Hardy není rozhodně jediným členem tvůrčího týmu Mad Maxe, který otevřeně hovoří o sequelu. Faktem je, že už při tvorbě Fury Road byly sepsány scénáře k dalším dvěma dílům. O tomto faktu řekl Miller novinářům z The Independent následující: „Šli jsme opravdu do hloubky, jak příběhu, tak postav... a aniž bychom o tom přemýšleli, napsali jsme další dva scénáře, spíše jako dokončení příběhu. Někdy, pokud dojde ke správné konstelaci hvězd, natočíme další dva filmy.“

Jaká je budoucnost pokračování Mad Maxe a proč se ho zřejmě v nejbližší době nedočkáme?
Zdroj: Warner Bros.

A ačkoli bylo Fury Road skutečným hitem, Warner Bros. s ohlášením pokračování opravdu nespěchalo. Studio toho totiž momentálně má až nad hlavu, započítáme-li jen projekty jako univerzum DCMonsterVerse, které nám představí film s King Kongem a Godzillou či další čtyři filmy do série Fantastic Beasts and Where to Find Them. Nejedná se o zrovna levné projekty, a tak WB zřejmě nehodlá riskovat. Fury Road stálo 150 millionů dolarů, což rozhodně není zanedbatelná částka. Jak možná mnozí víte, práce na Fury Road trvaly několik let, a to se možná bude opakovat i nyní. Nicméně, studio Warner Bros. si je jistě vědomo fanouškovské základny, kterou si Mad Max získal a pokračování jen tak neodepíše. Doufejme, že si studio v přeplněném diáři najde místo co nejdříve a splní sen nejen Georgi Millerovi, ale hlavně nám, divákům. 

Domů
Sdílet
Diskuse