Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
5. června 2017 21:45
Čas čtení 0:00
Martin Mičuda

Monstrózní G 500 4x4² v úpravě od Brabusu zůstalo po střetu s Toyotou a zastávkou ležet na boku

TECH
Uložit Uložené

Taková havárie se nevidí každý den.

Není pochyb o tom, že G 500 4x4² je jeden z nejvíce fascinujících modelů nejen značky Mercedes-Benz, ale celkově i současné automobilové produkce na světě. Když totiž ze žijící legendy, která je na trhu už pomalu 40 let, vzejde taková extrémní verze, okamžitě se postará o mimořádně rozruch.

My vám ji mimochodem již brzy přiblížíme trochu detailněji, nyní se ale přesuneme do Londýna, kde se stala vskutku bizarní nehoda. Právě třída G v dané speciální verzi, dokonce v úpravě od Brabusu, se totiž stala součástí havárie na tamní ulici Sloane Street. My dosud stále nevíme, co přesně se stalo, i když internetem se šíří různé drby. Podstatou však je, že černé upravené G se na ulici srazilo s Toyotou Prius, no a výsledek je to, co v uplynulých hodinách oběhlo celým světem. Nesmrtelná a na pohled i (nejen) nezničitelná třída G zůstala po střetu převrácená na boku.


 
Zprvu se začalo spekulovat o bezpečnosti vozidla, protože se objevily zvěsti, že vozidlo je schopné se při prudkých manévrech převrátit. To samozřejmě není pravda, protože technici toto monstrum podvozkově specificky vyladili, díky čemuž v zatáčkách systém tlumičů negativním (opačným) působením na přítomný náklon doslova dorovnává karosérii do normální polohy (o čemž jsme se nedávno přesvědčili i my).

Jak se ale dá předpokládat a zároveň usoudit podle autentických fotek, řidič po střetu s Toyotou vyjel na její kapotu, čímž ztratil kontrolu nad vozidlem, a následně trefil přítomnou autobusovou zastávku a pak se převrátil. Finální akt převrácení se podařilo zachytit (pravděpodobně) kolemjdoucímu, z čehož se okamžitě stalo virální video. Naštěstí, při nehodě se nikomu nic nestalo, upravené G 500 4x4² to však pořádně schytalo. Není divu, když se téměř 3,5 tuny živé váhy řítí proti zastávce a následně se převrátí, s karoserií to opravdu pohne.

Domů
Sdílet
Diskuse