Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
13. června 2017 14:37
Čas čtení 0:00
Antonín Havlík

Originální světelný meč Lukea Skywalkera ze Star Wars jde do dražby. Jeho odhadovaná cena je 5 milionů korun

ZAJÍMAVOSTI
Uložit Uložené

Dražit se bude kromě světelného meče i model R2-D2 či grafické koncepty.

Skvělá zpráva pro fanoušky legendární série Star Wars. Originální světelný meč, který se používal při natáčení Star Wars: A New Hope, je na prodej. Neuvěřitelných čtyřicet let stará kulisa se bude dražit v aukci The Profile Hollywood Auction 89, která se koná v kalifornském Los Angeles od 26. do 28. června.

Předpokládanou cenu, za kterou se původní modře svítící meč prodá, odhadují znalci na 150 až 250 tisíc dolarů, což činí asi 3,5 až 5,8 milionu českých korun, přičemž skutečná cena může být i mnohem vyšší. Opravdový fanoušek bude tedy muset sáhnout opravdu hluboko do kapsy.

Originální světelný meč Lukea Skywalkera ze Star Wars jde do dražby. Jeho odhadovaná cena je 5 milionů korun
 

Lightsaber bude do konce června vlastnil původní majitel Gary Kurtz, který se rozhodl takto potěšit všechny příznivce této vesmírné ságy. Kromě meče bude v aukci dražen i původní model R2-D2 z Nové naděje nebo vzácné originální grafické koncepty od designéra Toma Junga.

Domů
Sdílet
Diskuse