Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
18. června 2017 21:51
Čas čtení 0:00
Jakub Paulík

Game of Thrones jako školní předmět? Na Harvardu se to už brzy stane realitou

FILMY A SERIÁLY
Uložit Uložené

Tak a teď si představte, jak sedíte na přednášce, kde vám vyprávějí o Game of Thrones.

Věříme, že i mnohé české studenty historie nebo práva (či jiných oborů) napadlo, že by bylo jistě skvělé, kdyby se na jejich škole vyučoval předmět zaměřený na Hru o trůny. Vezměte si, jaké lákavé by bylo poznávat dějiny tohoto famózního počinu v rámci studijního předmětu. V našich zemích to sice v dohledné době pravděpodobně nezažijeme, ale na Harvardově univerzitě v Cambridge půjde už zanedlouho o opravdu nečekanou realitu.

Předmět ponese název Skutečná Hra o trůny: Od moderních mýtů po středověké předlohy. Jednotlivé přednášky by se podle všeho mohly zaměřit jako na seriál Game of Thrones, tak i na knižní sérii Píseň ledu a ohně. Vedoucí tohoto předmětu má být Sean Gilsdorf, zaměřující se na středověkou historii a Racha Kirakosianová, věnující se studiu Německa a náboženství. Kirakosianová se vyjádřila k předmětu následovně: „Když jsem se svými studenty četla středověké eposy, mnohokrát řekli, že jim to připomíná Game of Thrones. Pomyslela jsem si tedy, zda není naší prací (jako profesorů) využít tento zájem a prohloubit ho.

Podle názoru těchto dvou inovativních a na škole v současné době určitě mimořádně obdivovaných profesorů se v příběhu nacházejí typické středověké charaktery. Král, dobrá manželka, druhý syn, dobrodruh a podobně. Předmět se tedy určitě kromě seriálu samotného zaměří i na velkou podobnost se středověkou historii lidstva. Věříme, že jsme touto informací nadchli všechny fanoušky série, ale hlavně ty, kteří milují historii a v kombinaci s populárním Game of Thrones by při studiu daného předmětu zažívali nepopsatelné blaho. Patříte mezi ně i vy?

Game of Thrones jako školní předmět? Na Harvardu se to už brzy stane realitou
Zdroj: HBO
Domů
Sdílet
Diskuse