Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
25. června 2017 23:53
Čas čtení 0:00
johnnybravo

Americké městečko si už počtvrté zvolilo za starostu psa. Fenka Brynneth Pawltro vede politiku plnou lásky, tolerance a míru

ZAJÍMAVOSTI
Uložit Uložené

Ve skutečnosti není starosta ani potřebný.

Mnozí lidé politikou opovrhují a v maličkém americkém městečku Rabbit Hash to ještě v 90. letech zašlo až do takové míry, že se jeho starostou stal pejsek. Žertujeme, pomyslným starostou by se mohl stát kdokoliv z městečka, ale ve skutečnosti je tak malé a kompaktní, že žádného lidského starostu nepotřebují, a tak si místní ještě před více než 25 lety vymysleli zábavnější způsob, jak lidi přivést k volebním urnám. Ze svých místních voleb udělali peněžní sbírku, takže každý, kdo přijde a chce kandidátovi odevzdat svůj hlas, rovnou zaplatí 1 dolar a volit dokonce může tak často, jak se mu jen zachce.

Konkurence ve volbách byla letos velmi silná, protože se o místo starosty ucházel pes, kočka, slepice a dokonce i osel, ale místní obyvatelé se neodvážili narušit kultovní volbu, a tak si už počtvrté ve své historii zvolili psa, konkrétně fenu pitbulla sejménem Brynneth Pawltro. Fenka se prý ráda prochází po lesích a svým voličům zatím naslibovala městečko plné lásky, tolerance a míru, takže ti musí být jasné, proč její lidé masivně odevzdávali své hlasy. Ve svém prvním volebním období se bude muset poprat s opravou jediného obchodu v městečku a my doufáme, že vše proběhne transparentně a bez problémů.

Domů
Sdílet
Diskuse