Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
28. června 2017 14:02
Čas čtení 0:00
Oskar Almássy

Avatar 2 způsobí revoluci ve sledování filmů. James Cameron totiž pracuje na technologii, díky níž si 3D v kině užijeme i bez brýlí

FILMY A SERIÁLY JAMES CAMERON
Uložit Uložené

Několikaleté zavalení prací na pokračováních Avataru konečně přináší ovoce. Díky legendárnímu režisérovi nám opět padnou čelisti.

Slavný režisér James Cameron, který se ve své dosavadní kariéře stihl postarat o několik největších hitů světové kinematografie, je mnohými právem považován za jednoho z nejinovativnějších tvůrců vůbec. Koneckonců, počiny, jako The Terminator, Terminator 2: Judgment Day, Aliens či Titanic hovoří jasnou řečí. Potom však přišel Avatar, nádherná vizuální atrakce, díky které Cameron výrazně dopomohl k revoluci 3D v oblasti filmu. A jak už velmi dobře víme, dodnes s tímto projektem kraluje žebříčku nejvýdělečnějších snímků všech dob.
 
Po prvním Avatarovi se James jaksi odmlčel a my jsme o jeho plánech do budoucna věděli skutečně málo. Po dlouhém období ticha se ale začaly postupně vynořovat informace ohledně toho, že další čtyři části Avatara určitě budou a natočí je všechny najednou. Pokud jste si však mysleli, že prací na pokračováních ze světa Pandory jen ztrácí čas a zahazuje svůj talent, byli jste na obrovském omylu, protože James Cameron zase jednou přišel na způsob, jak být opět revolučním.

Avatar 2 způsobí revoluci ve sledování filmů. James Cameron totiž pracuje na technologii, díky níž si 3D v kině užijeme i bez brýlí
Zdroj: 20th Century Fox

Portál Inquisitr totiž uvádí, že po tom, co Jamesova produkční společnost Lightstorm Entertainment prodloužila partnerství se společností Christie Digital, se obě strany společně pustily do tvorby Avatarů 2, 3, 4 a 5 ve 3D, ale bez nutnosti použít 3D brýle. Toho se docílí tím, že Cameron a jeho společnost dostali přístup k novému RGB systému laserové projekce, kterým disponují právě v Christie Digital. Tento systém byl v technicky zdatné komunitě popsán jako „čistý laser,“ a to díky jeho svítivosti až 60 000 lumenů, poskytující jasný obraz při neuvěřitelně vysokých frekvencích.
 
Bližší informace o technologii a jejím fungování v této chvíli bohužel nemáme. Je ale jasné, že kina po celém světě začnou pomaličku vyměňovat své projektory za takové, které budou novému systému vyhovovat. Natáčení by mělo být odstartováno už v září a premiéra snímku Avatar 2 je momentálně naplánována na 17. prosince 2020. Pokud se tedy mezi vámi najdou diváci, kterým nošení 3D brýlí vadí nebo jen jednoduše nevyhovuje, vězte, že se to už za několik málo let změní. Snad si takovýto zážitek budeme moci vychutnat i u nás. Dali byste přednost sledování 3D filmu bez 3D brýlí i v případě dražšího vstupního? Klidně se s námi podělte o vaše názory v komentářích.

Avatar 2 způsobí revoluci ve sledování filmů. James Cameron totiž pracuje na technologii, díky níž si 3D v kině užijeme i bez brýlí
Zdroj: 20th Century Fox
Domů
Sdílet
Diskuse