Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
8. července 2017 19:43
Čas čtení 0:00
Tibor P.

Mladé Češky streamovaly svoji jízdu autem ve vysoké rychlosti. Havarovaly, jedna z nich nehodu nepřežila

ZAJÍMAVOSTI ČESKO
Uložit Uložené

Nezodpovědnost za volantem pro řidičku skončila tragicky.

Možnost živého vysílání na Facebooku dala nejpoužívanější sociální síti nový rozměr. Množství uživatelů, zvláště z řad celebrit či zpravodajských portálů ji používá prakticky na denní bázi. Stalkeři si také přijdou na své – pěkných a sympatických žen a chlapců, kteří se o chtějí o momenty ze svého života okamžitě podělit s přáteli, je také mnoho. Bohužel, tento smutný článek bude důkazem toho, že moderní technologie mohou nejen usnadnit člověku život, ale i ho o něj připravit.

Dvě mladé Češky se rozhodly streamovat svoji jízdu z města Most za jejich další kamarádkou. Zjevným cílem tohoto videa bylo ukázat přátelům a followerům riskantní jízdu ve vysoké rychlosti. Dívky se na záběrech chlubí 180 km/h na tachometru a vědomým porušováním dopravních předpisů. Řidička se namísto jízdy více věnuje divákům na sociální síti a pohledu na vozovku věnuje minimální pozornost. Auto následně ve vysoké rychlosti dostalo smyk a narazilo do protihlukové stěny.

Mladé Češky streamovaly svoji jízdu autem ve vysoké rychlosti. Havarovaly, jedna z nich nehodu nepřežila
Zdroj: krimi-plzen.cz, internet (náhodní svedkovia)

Navzdory brzkému zásahu záchranářů a leteckému převozu do nemocnice v Ústí nad Labem se řidičku zachránit nepodařilo. Spolujezdkyně je zraněná, ale podle vyjádření jejího otce ne vážně a v pondělí by měla prostory nemocnice opustit. Na zveřejněném videu je zachycen okamžik nehody i práce záchranných složek. Během necelých 24 hodin ho jen na YouTube zhlédlo přes sto tisíc lidí a podle vyjádření policejní mluvčí ho využijí i policisté při vyšetřování nehody.

Doporučeno
REPORTÁŽ: Obědval jsem v „nejhorší restauraci v Brně“ podle turistů. Zjistil jsem, že mám asi nízký standard REPORTÁŽ: Obědval jsem v „nejhorší restauraci v Brně“ podle turistů. Zjistil jsem, že mám asi nízký standard 26. března 2024 11:00

Tímto článkem si dovolím apelovat na vás všechny, abyste nepoužívali mobilní telefony během řízení. Myslím, že nejsem sám, kdo si všímá ve svém okolí lidi, kteří velmi rádi streamují, často právě zpoza volantu. Kromě toho, že porušují dopravní předpisy, ohrožují tím sebe, spolucestující a ostatní účastníky silničního provozu. Statistiky poukazují na fakt, že každá desátá dopravní nehoda je způsobena telefonováním. Jedna z australských studií ukázala, že nejde ani tak o držení mobilu v ruce jako spíše o rozptylování se probíhající konverzací, resp. streamováním.

Mladé Češky streamovaly svoji jízdu autem ve vysoké rychlosti. Havarovaly, jedna z nich nehodu nepřežila
Zdroj: krimi-plzen.cz, internet (náhodní svedkovia)
Domů
Sdílet
Diskuse