Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
13. července 2017 22:48
Čas čtení 0:00
Matúš Majer

Hyperloop prošel prvním testem a zvládl ho nečekaně dobře. Za pět sekund dosáhl rychlosti 110 kilometrů za hodinu

TECH SLOVENSKO
Uložit Uložené

Inovativní způsob dopravy dosáhl perfektního úspěchu!

O jedinečném Hyperloopu, dopravním systému superrychlé dopravy v trubkách na magnetickém principu, který má jezdit i do Bratislavy a Brna, jsi už určitě slyšel. Vše se však dosud vznášelo jen ve hypotézách a výpočtech společnosti Hyperloop One, po posledních hodinách je však už všechno jinak. Inovativní dopravní systém byl totiž otestován, a to úspěšně! Vše se sice událo už v květnu, ale až nyní vyšly na povrch výsledky a oficiálně prohlášení. Vědci po dlouhotrvající analýze procesu a součástí systému zhodnotili, že systém je se stoprocentní jistotou úspěšný.

Firma Hyperloop One navíc na YouTube zavěsila video z celého testování. Uvidíš rozjezd, brzdění i radost inženýrů a vědců doprovázenou otevřením šampaňského. A co se vlastně dělo v testu? Unikátní vozidlo se rozjelo v téměř vakuové trubici. Takto má být dosaženo minimálního odpor zařízení v tunelu za použití minimálního množství energie, protože se redukuje většina odporu. A to se podařilo. A navíc jsme se poprvé dozvěděli, jak bude vypadat kabina. Osmimetrová obluda je vyrobena povětšinou z hliníku a uhlíkových vláken, v budoucnu by kromě cestujících měla vozit i náklad.

Domů
Sdílet
Diskuse