Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
21. července 2017 22:37
Čas čtení 0:00
Dušan Šutarík

Znepokojivých náznaků přibývá. Opravdu se Ben Affleck plánuje rozloučit s rolí Batmana v DCEU?

FILMY A SERIÁLY BEN AFFLECK
Uložit Uložené

Nechceme strašit, ale...

Obsazení Bena Afflecka do role Batmana zpočátku vyvolalo mezi fanoušky velkou vlnu nevole. Poté však dorazil Batman v Superman. O tom filmu si můžete myslet co chcete, ale nesporným faktem zůstává, že Affleck diváky přesvědčil a jeho výkon patřil k těm několika kladům, na kterých se shodnou snad všichni. A nic na tom nezměnila ani nominace na Zlatou malinu.

Znepokojivých náznaků přibývá. Opravdu se Ben Affleck plánuje rozloučit s rolí Batmana v DCEU?
Zdroj: Warner Bros.

Hollywoodem však už déle cirkulovaly neověřené zprávy, že Affleck je dost zklamaný z toho, jakým směrem se celé DC univerzum ubírá. Nebo konkrétněji - BvS to schytalo od kritiků, ti si následně podali i Suicide Squad. Reputaci univerzu zachraňovala Wonder Woman, kde se však Affleck jako Batman neobjevil. A nikdo nemůže zaručit, že se Zacku Snyderovi opravdu podaří s Justice League zabodovat. Stejně podezřelé pohyby zaznamenala sólovka The Batman. Ben Affleck ji měl původně režírovat, produkovat a (spolu) napsat. Zároveň prohlásil, že se do snímku nepustí, dokud scénář nebude opravdu perfektní. Po nějakém čase režisérskou stoličku přenechal Mattu Reevesovi (Válka o planetu opic), který oznámil, že Affleckův scénář putuje do koše a začíná se od nuly. Vzhledem k tomu, že budování univerza se nevyvíjí úplně ideální, asi nikdo nemůže Affleckovi zazlívat jisté znechucení (jde jen o náš pocit, nebo v teaseru na Justice League opravdu působí nějak smutně?).

Znepokojivých náznaků přibývá. Opravdu se Ben Affleck plánuje rozloučit s rolí Batmana v DCEU?
Zdroj: Warner Bros

Ovšem, svoji roli může hrát i věk. Benovi táhne na 45. Nezdá se, že je to hodně, ale pokud se má upsat hned několika desítkám filmům do budoucna (nemluvě, že sólovka Batmana by měla být prvním dílem trilogie) a pokud si k tomu přičteme jeho možnou nespokojenost s DCEU, je asi jasné, že by možná dal raději přednost vlastním projektům. Warner Bros. samozřejmě oficiálně stanovisko nemění, ale začínají se ozývat hlasy, že ve studiu už zahájili hledání případného Affleckova náhradníka. Toby Emmerich z Warner Bros. se k tomu vyjádřil: „Ben je náš Batman. Milujeme ho jako Batmana. Chceme ho u našich projektů udržet tak dlouho, jak jen dokážeme.“
 
Jistě, nikdo nečeká, že zprávu, že ve studiu reálně zvažují přeobsazení netopýřího muže, budou Warneři pompézně vytrubovat do světa. A možná opravdu jde jen o plané fámy. Pokud by se však ukázalo, že Affleck opravdu končí, asi by nás tento fakt (po všech těch náznacích) příliš nezaskočil. Myslíte si, že Ben opravdu zamává Batmanovi? Jak na vás v této roli zapůsobil a chtěli byste, aby po něm žezlo opravdu přebral někdo jiný?

Domů
Sdílet
Diskuse