Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
8. srpna 2017 21:37
Čas čtení 0:00
Daniel Michalík

Jak se natáčela explozivní bitva a běsnění Drogona ve čtvrtém díle Game of Thrones?

FILMY A SERIÁLY
Uložit Uložené

Video přímo z natáčení vám zodpoví všechny otázky, které ohledně něj můžete mít.

Čtvrtá epizoda našeho oblíbeného Game of Thrones je za námi a zatímco vám po každé části věnujeme jeden z našich článků, musíme se s vámi podělit i o něco více. V následujících řádcích se budou nacházet spoilery, takže pokud jste se ještě ke sledování nedostali, vraťte se sem později.

Posledních pár minut stopáže se neslo ve znamení obrovské bitvy mezi Daenerys a Jaimem Lannisterem. Drogon se postaral o menší prořídnutí armády, když společně s hordou Dothraki napadl konvoj vedený prave Jaimem a celé to připomínalo jedno obrovské peklo. Nás však zajímá, jak se daný souboj natáčel. 

V první řadě je třeba poznamenat, že na přichystání bitevního pole byly potřeba stovky lidí, 27 vozů, velké množství černé barvy pro spáleniny, umělý prach (popel) a spolu s ním i ohořelá těla. Kromě toho byl ve velkém množství použitý oheň a digitálně dodělané postavy především v akčních sekvencích překypujících výbuchy. A aby toho nebylo málo, vedení plánovalo překonat rekord v počtu hořících lidí z jedné scény v páté sérii. V pětce se toto číslo zastavilo na 20 postavách, ale tentokrát se štáb se sekvencí vyhrál ještě o něco více, a tak padl rekord v počtu 73 lidí.

Jak se natáčela explozivní bitva a běsnění Drogona ve čtvrtém díle Game of Thrones?
Zdroj: HBO

Natáčení ve Španělsku bylo pochopitelně také pořádně náročné. Režisér Matt Shakman využíval v jednom momentě několik kamer a soustředil se převážně na postavu Jaimeho, který vnímal okolí jako kompletní destrukci. Kamery byly umístěny na speciálně upravených vozidlech, na upevněných lanech nad postavami a dokonce i na dronech. Scéna s vybuchujícím konvojem dala zabrat více členům štábu, protože se pod vozy umístily nálože a celou akční pasáž bylo třeba vyladit s kamerou, drakem a vojáky kolem. Samotné výbuchy se testovaly i mimo plac, a pokud se chcete na vlastní oči podívat, jak to na natáčení vypadalo, věnujte pár minut svého času videu níže. Nebudete litovat.

Domů
Sdílet
Diskuse