Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
1. září 2017 12:05
Čas čtení 0:00
Tomáš Macho

Xiaomi již za několik dní představí smartphone s pravděpodobně nejtenčími okraji na světě

TECH XIAOMI
Uložit Uložené

Nástupce modelu Mi MiX zřejmě pořádně zamíchá kartami.

Teprve včera jsme se oficiálně dozvěděli, že nový iPhone 8 bude představen 12. září. Poprvé se událost koná v novém Apple Parku a společnost Apple rozhodně na konferenci vynaloží veškeré úsilí. Hon za smartphonem s nejtenčími okraji však odstartoval čínský výrobce Xiaomi už minulý rok, když společnost v listopadu uvedla na trh futuristický telefon Mi MiX. Poměr displeje a okrajů telefonu byl neobvykle velký a ať už se ostatní inženýři inspirovali, nebo ne, je zřejmé, že právě Mi MiX započal tento futuristický vzhled telefonů.
 
Běžný roční cyklus pro obnovování modelů je za námi a zatímco firmy Samsung a Apple teprve nyní ukázaly, respektive ukáží, svou představu telefonu bez okrajů, Xiaomi s radostí zve novináře na konferenci věnovanou druhé generaci takového zařízení - Mi MiX 2. Z různých konceptů, chtěných či nechtěných úniků, je zřejmé, že tentokrát nenajdeme na přední straně téměř žádné okraje, a tak předpokládáme, že společnost opět dosáhne světového prvenství v soutěži o nejminimalističtější smartphone vůbec. O novince se dozvíme více už 11. září, 24 hodin před představením iPhonu 8. Níže najdete možný koncept telefonu spolu s tweety viceprezidenta společnosti Manu Kumar Jaina.

 
Konceptuální design Mi MiX 2 zveřejněný francouzským designérem Phillippe Starckem. Právě on je autorem loňského a také letošního Mi MiX a pokud se během vývoje nevyskytly žádné technické komplikace, tak video níže reprezentuje aktuální pohled na nepředstavenou novinku.

Xiaomi již za několik dní představí smartphone s pravděpodobně nejtenčími okraji na světě
Zdroj: Concept Creator
Domů
Sdílet
Diskuse