Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
15. září 2017 11:10
Čas čtení 0:00
Matúš Majer

Po naší planetě kráčejí i bílé žirafy! Zajímavá zvířata byla v Keni poprvé zachycena na kameru

ZAJÍMAVOSTI
Uložit Uložené

Výška stejná, ale ikonické skvrny bys u nich hledal marně.

Tak jako nás vždy dokáže překvapit něco na lidech, různé záhady skrývá i zvířecí říše. Tentokrát výzkumníky překvapil pár sněhobílých žiraf. Matka a její dítě se nacházely v Keni v oblasti Ishaqbini Hiro Conversacy. Vůbec poprvé se bílé žirafy dostaly na jakýkoliv vizuální záznam. Dosud byly viděny pouze dvakrát, a to v Keni a v Tanzanii, čili jde o více než mimořádně vzácný úkaz

Na první pohled je snadné usoudit, že zvířata trpí albinismem, ale od pravdy to má daleko. Příznakem albinismu je jen absence melaninu, bílé žirafy však postihl těžší osud. Chybí jim totiž mnohem větší množství různých druhů pigmentů a trpí takzvaným leucismem. Žirafy byly nahlášeny lokálním obyvatelem a kamery se vůbec nestranily. Žirafí matka neměla žádný problém s procházením se před kamerou jen ve vzdálenosti několika metrů, ale co se týče jejího mláděte, byla mnohem opatrnější, protože mu podle expertů neustále signalizovala, aby se skrylo v nedalekých keřích.

Domů
Sdílet
Diskuse