Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
19. září 2017 15:46
Čas čtení 0:00
Adam Novosad

Zastánce teorie o ploché Zemi nechal na pláži nejpřesvědčivější argument. Vodní hladina přece není zakřivená

ZAJÍMAVOSTI
Uložit Uložené

Lidem je po přečtení tabule na pláži všechno jasné.

Teorie o ploché Zemi se na našem webu objevila už několikrát a stále patří mezi témata, z nichž se nejlépe utahuje. Kromě Emmy Drobné, která po svém akademickém výzkumu na YouTube přišla k přesvědčení, že naši plochou planetu obklopuje velká kupole, jsme se zabývali i neoficiální skupinou slovenská podporovatelů této teorie, kde její administrátorka sdílí informace, ke kterým se veřejnost nikdy neměla dostat, protože by to jezuité nikdy nedovolili, ale ona je má i tak k dispozici a samozřejmě je přesvědčena, že plochá Zemi existuje.

Nejnovějším přírůstkem do rozsáhlého seznamu bizarních činů fanoušků ploché Země se stal krok Erica Duboye, samozvaného odborníka na pravdu a Američana žijícího v Thajsku, který zřejmě při návštěvě jižního Nového Zélandu zanechal na pláži výmluvnou tabuli. Tabule s jednoduchou kresbou a vysvětlením, že vodní hladina není nijak zakřivená, což je jednoznačným důkazem o tom, že žijeme na ploché planetě. Pokud bychom přece žili na kouli, žádná rovná vodní hladina by existovat nemohla. Ve skutečnosti je však vodní hladina zakřivená, jenže naše Země je tak obrovská, že obyčejné lidské vnímání nedokáže na pláži zakřivení zachytit a postupuje velmi nenápadně. Voda je samozřejmě přitahována zemskou gravitací do středu, a tak ve všeobecném hledišti její molekuly kopírují tvar naší planety.

Eric, nebo člověk, který tam tabuli nechal, pak prohlásil, aby si lidé udělali svůj vlastní výzkum a nechal jim i odkaz na amatérské internetové video, kde prý všechny důkazy nepřístupné veřejnosti najdou. Stephen Voss, který tabuli na pláži objevil, se pro média vyjádřil, že měl o Novozélanďanech lepší mínění, ale my na závěr pouze přidáváme dvě důležitá slova. Probuďte se!

Domů
Sdílet
Diskuse