Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
27. září 2017 v 14:09
Čas čtení 0:00
Adam Novosad

Zapomeň na křesťanské numerology, skutečný konec světa nás čeká už za 83 let. Vyhynutí lidstva bude v nejhorším případě nezastavitelné

ZAJÍMAVOSTI
Uložit Uložené

Apokalypsa je za dveřmi, i když minulou sobotu nepřišla.

Předpovědi konspiračních teoretiků a křesťanských numerologů o apokalypse přicházející minulou sobotu se nepotvrdily, ale mnohem uvěřitelnější prognózy světových odborníků stanovily datum začátku konce světa už za necelých 83 let. Obrovské vyhynutí druhů, které začne v roce 2100, zasáhne i lidstvo a nepůjde o žádnou novou událost, protože naše planeta za posledních 540 milionů let podobné katastrofické zániky druhů zažila už pětkrát, přičemž jeden z nich zasáhl i dinosaury. Před 252 miliony let se odehrálo nejhorší vyhynutí, které zabilo až 95 procent mořských živočichů poté, co se v oceánech zvýšila kyselost vody.

V současnosti naši planetu nejvíce zatěžuje lidmi způsobené globální oteplování a klimatické změny. Právě tyto změny jsou podle geofyzika Daniela Rothmana téměř identické se změnami, které předcházely masovému vyhynutí druhů, a lidstvu zbývá přibližně 80 let na to, aby svůj osud aspoň trochu zvrátilo. Vědci vymysleli jednoduchý matematický vzorec, ze kterého vyšlo, že kritické extra množství uhlíku ve světových oceánech je přibližně 310 gigatun. Výzkum ukázal, že i v nejlepším předpokládaném případě se lidstvo bude nacházet za hranicí katastrofy, při které se ocitneme v neznámém prostředí a i když nezahynou všichni najednou, následujících 10 tisíc let bude nejkomplikovanějších. Už naše vnoučata však budou žít v období nejistoty, kdy se na svět snese skutečná apokalypsa.

Zapomeň na křesťanské numerology, skutečný konec světa nás čeká už za 83 let. Vyhynutí lidstva bude v nejhorším případě nezastavitelné
Zdroj: youtube
Domů
Sdílet
Diskuse