Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
2. listopadu 2017 9:09
Čas čtení 0:00
Matúš Moravčík

První Razer smartphone se nemá za co stydět. Velký displej se 120 Hz doplňuje i hi-tech chipset, 8 GB RAM a 4 000 mAh

TECH
Uložit Uložené

Peklo nakonec přeci zamrzlo. Lukrativní byznys s mobilními telefony přilákal dalšího velkého hráče.

Poslední týdny vládl světu spekulací z mobilního průmyslu avizovaný kousek z dílny ostříleného výrobce prémiového příslušenství pro hráče na osobních počítačích. Dozvěděli jsme se jak technické specifikace, tak i možné vizuální provedení, které se však večer stalo víceméně realitou. Společnost Razer představila svůj první smartphone a vybavila ho přesně tak, jak mnozí z nás očekávali.

Razer Phone je po zuby ozbrojený Android model s konstrukcí, jakou ještě dříve nesl Nexbit Robin. Nejde ale o žádné překvapení, protože výrobce tohoto smartphonu převzali pod svá křídla, aby jim pomohl s jejich vlastním dílem. A jelikož se jim design Robina zamlouval, mnoho charakteristických rysů najdeme i na včera představené novince. Hranaté tělo z hliníku nabízí nad a pod displejem poměrně tlusté rámečky včetně matného, čili na dotek příjemného povrchu.

Není se však ani čemu divit. Phone míří na ty, kteří rádi tráví čas hraním virtuálních her, proto ho vybavil 5,7palcovým IGZO LCD displejem s jemným Quad HD rozlišením, širokým barevným rozsahem a 120Hz obnovovací frekvencí, předními stereo reproduktory s THX certifikací a vlastními zesilovači (prý jsou velmi hlasité), chipsetem Snapdragon 835, 8 GB operační pamětí RAM a velikou baterií.

První Razer smartphone se nemá za co stydět. Velký displej se 120 Hz doplňuje i hi-tech chipset, 8 GB RAM a 4 000 mAh
Zdroj: Razer

Napevno zabudovaný akumulátor má podobně jako Huawei Mate 10 Pro rovných 4 000 mAh a zvládne 12,5 hodiny sledování filmů nebo 7hodinové hraní Hearthstone. Technologie rychlého nabíjení Quick Charge 4.0 navíc zajistí, aby se za jednu hodinu doplnilo až 85 % kapacity, což je vzhledem k její velikosti opravdu okouzlující.

K focení, jak bylo očekáváno, slouží duální fotoaparát, který tvoří jeden 12 Mpx (f/1,75) a druhý 13 Mpx (f/2,6) snímač, aby mohl zajistit bezeztrátový optický zoom. Na přední straně najdete 8 Mpx (f/2,0) selfie kousek a na boční straně konstrukce Power tlačítko se zabudovaným snímačem otisků prstů, takže velmi praktické řešení, jaké zatím přinesl pouze japonský konkurent Sony.

Prodej Razer Phone započne 17. listopadu, ale už tento pátek startují předběžné objednávky, avšak pouze v USA či Kanadě. Novinka dorazí i na pulty evropských obchodů, ve Spojeném království ji nabídne mobilní operátor Tree. A cenovka? Ta by se měla pohybovat kolem 18 000 Kč.

Domů
Sdílet
Diskuse