Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
7. listopadu 2017 10:09
Čas čtení 0:00
Martin Mičuda

Další SUV značky Škoda je potvrzeno. Ponese název Kodiaq GT a dostane střechu připomínající kupé

TECH
Uložit Uložené

Chystané SUV bude zároveň nejdražší škodovkou v portfoliu.

O novém SUV v portfoliu značky Škoda se mluví opravdu dlouho, lépe řečeno, ve hře jsou hned dva úplně nové modely. Prvním z nich bude nejmenší SUV, jaké Škoda nabídne, jinými slovy, v příštích letech se modelová nabídka rozroste o crossover vycházející z Fabie. Nás ale momentálně zajímá SUV z opačného konce nabídky, o kterém se dosud mluvilo jako o modelu Kodiaq Coupé. Na základě uniklých materiálů přímo ze strany automobilky však už po novém víme, že nejenže tento model skutečně přijde, ale nakonec ponese jiný název. Ve smyslu firemní prezentace se totiž na povrch dostala informace o tom, že očekávaný přírůstek, který zastoupí atraktivněji vypadající Kodiaq, nakonec dostane označení Kodiaq GT.

V tomto okamžiku je tedy už chtě nechtě potvrzeno, že Škoda opravdu co chvíle přinese velký Kodiaq v karoserii, která bude řešením střechy připomínat vozidla kategorie kupé. Dozvídáme se přitom i to, že i když škodovka plánovala tento model prodávat primárně na čínském trhu, skrz enormní zájem, který podle slov značky překonává i nemalá očekávání, se novinka dostane určitě i do Evropy. Problémem však je logistika, jelikož již v současnosti má česká automobilka problém s výrobní kapacitou, což se v negativním směru odráží na čekací době na modely Kodiaq a Karoq. Na závěr dodejme, že Kodiaq GT bude nejdražším modelem značky, co to bude ale znamenat v řeči čísel, zatím nevíme.

 

Další SUV značky Škoda je potvrzeno. Ponese název Kodiaq GT a dostane střechu připomínající kupé
Zdroj: www.autoevolution.com
Domů
Sdílet
Diskuse