Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
25. listopadu 2017 10:27
Čas čtení 0:00
Martin Mičuda

12 válců, 610 koní a unikátní konfigurace. Vrcholné BMW jste v takovémto podání ještě neviděli

TECH
Uložit Uložené

Někdo se s designovou specifikací této M760Li slušně vyhrál.

BMW řady 7 bylo ještě před pár měsíci nejnovější limuzínou ze svaté německé trojky. Nedávno ji však po stránce „novosti“ předběhlo faceliftované S a nakonec i konkurenční Audi, které představilo nejnovější podobu vrcholné A8. Sedmička však zdaleka není starým autem, právě naopak, vždyť představena byla jen v roce 2015. Odstupem času jsme se dočkali všelijakých verzí a provedení, které z luxusní limuzíny z Mnichova dělají ještě výjimečnější artikl. Důkazem toho je nejen oslavná edice v rámci divize BMW Individual, ale i „běžné“ vrcholné verze s obrovským dvanáctiválcem pod kapotou.

Jedna taková se objevila ve Spojených arabských emirátech, kde vozidlo znovu poutá pozornost hlavně velmi netradiční konfigurací. V případě luxusních limuzín jsme většinou svědky decentních barevných odstínů, jelikož vyzývavé kreace se v těchto vodách velmi nenosí. Lokální zastoupení BMW v Abu Dhabi je ale důkazem toho, že ne vždy tomu tak opravdu musí být. Ve známém showroomu se promenáduje to nejlepší, co Mnichované momentálně nabízejí – top verze M760Li, jejíž motorové prostory vyplňuje 6,6litrový dvanáctiválec twin-turbo s výkonem 610 koní a 800 Nm. Naložená sedmička dokáže díky xDrive akcelerovat na stovku jen za 3,7 sekundy, v tomto případě je však pozoruhodnější právě její specifikace. Skutečně vyzývavý lak Imola Red v kombinaci s černými doplňky činí z této sedmičky z dílny BMW Individual slušný unikát.

Domů
Sdílet
Diskuse