Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
14. listopadu 2017 13:09
Čas čtení 0:00
Adam Novosad

Nikdo jí nechtěl pomoci zakrýt jizvy po sebepoškozování, ale nakonec ji zachránil citlivý tatér. Od Aoife nechtěl ani peníze

ZAJÍMAVOSTI
Uložit Uložené

Dívka trpěla psychickými problémy už několik let.

Psychické zdraví člověka je jednou z nejdůležitějších věcí v životě a pokud se dostaneš do mentální nepohody, jen velmi těžko se z ní vychází ven. I přes nízký věk se o tom přesvědčila Aoife Lovett, které je pouhých 19 let, ale v minulosti své psychické problémy řešila zejména sebepoškozováním, po čemž jí na rukou zůstaly nepříjemné stopy v podobě jizev. Dlouho přemýšlela, jak by si jizvy mohla nechat zakrýt a nakonec jí napadlo, že po správně umístěném tetování by mohly stopy po řezných ranách navždy zmizet, jenže najednou se objevil další problém.

Vyzkoušela se dohodnout s více tatéry, avšak žádný z nich nebylo ochotný pracovat se zjizvený pokožkou, což ji dost zaskočilo, ale naštěstí nakonec narazila na správného člověka. Její máma jedného dne objevila Ryana Kellyho a jeho projekt Scars Behind Beauty, který pomáhá právě lidem zbavit se stop po sebepoškozování a když se s ním spojila, okamžitě si dohodli termín a zanedlouho její ruce už zdobila tetování, která zakryla to, co Aoife chtěla zanechat v minulosti. Ryan tvrdí, že částečně chápe své kolegy, kteří ji odmítli potetovat, protože každý tatér chce, aby jeho dílo vypadalo dokonale, ale při podobných životních situacích je vždy ochotný pomoci a to i zdarma.

Domů
Sdílet
Diskuse