Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
4. prosince 2017 12:05
Čas čtení 0:00
Radka T.

Nejstarší letušce na světě je 82 let. Do důchodu se však ještě vůbec nechystá

Uložit Uložené

I když se měnily názvy leteckých společnosti či technologie, lidé jsou dle 82leté letušky Bette pořád stejní.

Letušky si většina pasažérů představuje jako mladé, svěží a vždy usměvavé ženy. Jenže poslední dva atributy vůbec nemusí záviset na věku. Přímo energickou a vždy dobře naladěnou letuškou, kterou pasažéři zbožňují, je i Bette Nashová, a to už celých 60 let. Přesně tolik se už tomuto povolání věnuje, do důchodu se však nechystá ani ve věku 82 let.

Bette působí jako letuška již od roku 1957. I když se od té doby měnily názvy leteckých společností, to jediné, co se podle ní změnilo opravdu, jsou pouze technologie. „Lidé jsou úplně stejní. Každý potřebuje jen trochu lásky – hlavně ve výši 9 tisíc kilometrů o půl sedmé ráno,“ žertuje zřejmě nejstarší letuška na světě. 

Bette miluje nejen létání, ale i kontakt s lidmi. I proto se tak brzy ještě do důchodu nechystá. Stále létá i několikrát do týdne, přičemž každý rok absolvuje povinné zkoušky.

Známou je nejen v celém průmyslu, kde je pro mnohé velkou inspirací, ale i mezi pasažéry. Někteří ji dokonce neváhají poprosit o to, aby si s ní mohli udělat fotku. O Bette se říká, že pokud se s ní pasažéři ocitnou na palubě, nic jim nehrozí. Její kolegové vyzdvihují i další vlastnost.

Nikdy není naštvaná. Jakkoliv je zaneprázdněna, vždy přijde a zeptá se, jak se máte,“ popsal Kenneth Feinberg. Každodenní stres jednoduše opadne, jakmile se na palubu dostaví zkušená letuška Bette. Oddaná své práci, díky které jakoby ani nestárla.

Domů
Sdílet
Diskuse