Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
18. prosince 2017 11:56
Čas čtení 0:00
Radka T.

Michael Kors je další značkou, která se vzdává používání pravé kožešiny. Luxus lze vyrábět i bez krutosti

MÓDA
Uložit Uložené

Používání pravých kožešin je dle ochránců zvířat kruté a zastaralé. Konečně si to uvědomila i další značka.

Velké vítězství pro odpůrce pravých kožešin. Značka Michael Kors už nebude ve svých produktech používat kožešiny. Aktuální rozhodnutí se vztahuje i na Jimmy Choo, jelikož společnost Michael Kors Holding v červenci tuto značku získala.

S využíváním kožešiny třeba z králíků či kojotů chce značka skoncovat do konce roku 2018. „Díky technologickému pokroku ve výrobě jsme schopni vytvořit luxus pomocí kožešiny, která není ze zvířat,“ tvrdí návrhář s tím, že s novými technikami se lidé seznámí na únorové přehlídce. Alternativou jsou totiž materiály, které vypadají a vytvářejí pocit, jako by šlo o kůži a kožešinu, ale ve skutečnosti jsou syntetické.

Prezidentka organizace Humane Society International Kitty Bloc prohlásila, že zabíjení zvířat kvůli kožešině je „kruté a zastaralé“. Toto rozhodnutí ze strany Michael Kors přišlo jen krátce poté, co se pro podobný krok rozhodla značka Gucci. Ta chce přestat používat kožešiny od roku 2018.

Domů
Sdílet
Diskuse