Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
31. prosince 2017 17:12
Čas čtení 0:00
Marek R.

12letý hráč PSG vyčnívá. Kvůli výšce mu soupeři nechtějí věřit jeho věk

SPORT
Uložit Uložené

Asi jedl hodně špenátu.

Když jsme jako děti hrávali fotbal, fyzická výhoda hrála obrovskou roli. Někdo totiž narostl nebo přibral dříve než ostatní a na hřišti to bylo jasně cítit. Někdy jsme se až divili, zda skutečně jde o člověka našeho věku a stejné dilema mají i kluby La Ligy, protože vyjádřily pochybnosti o zázračném dítěti francouzského PSG.

Bitshiabu El Chadaille hraje za PSG v kategorii U12, má tedy 12 let, ale při pohledu na jeho postavu se tomu ani nechce věřit. A to hlavně v případech, kdy stojí vedle svých soupeřů či spoluhráčů. Bitshiabu se narodil v roce 2005 a do Paříže se vydal v dubnu tohoto roku z klubu Saint-Denis Union Sport.

12letý hráč PSG vyčnívá. Kvůli výšce mu soupeři nechtějí věřit jeho věk

Jeho tým se nedávno zúčastnil turnaje La Liga Promises, kde si změřili síly například s Atlétikem Madrid (prohráli 2:3) a španělské celky nevěřily vlastním očím při pohledu na jeho fyzické dispozice. Jeho agentem je ten nejlepší ve hře - Mino Raiola a ten se vyjádřil, že Bitshiabuho máma mu ukázala rodný list a všechno sedí.

Například taková Nigérie je známa paděláním rodných listů a jejich mládežnické reprezentace dokáží na vrcholných akcích překvapit, ale ve Francii to tak jednoduché zřejmě nebude a Bitshiabu skutečně vyrostl jen o trochu dříve.

Nebyl by to však první příklad, kdy prostě někdo přerostl svou generaci. V minulosti to byl například Romelu Lukaku, který byl jako dítě o dvě hlavy vyšší než ostatní a dokonce i vyšší než rozhodčí, věk například nevěřili ani Renatovi Sanchesovi z Portugalska.

Romelu Lukaku také velmi rychle vyrostl

12letý hráč PSG vyčnívá. Kvůli výšce mu soupeři nechtějí věřit jeho věk

Domů
Sdílet
Diskuse