Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
10. ledna 2018 13:20
Čas čtení 0:00
Vladimír Baško

H&M se v rámci kauzy rasistické fotky oficiálně omluvilo. K The Weekndovi se však přidaly další celebrity

MÓDA
Uložit Uložené

Nejvíc cool opice v džungli donutila H&M konat.

Skandál kolem mikiny s nápisem Coolest monkey in the jungle prezentované na černošském chlapečkovi zaznamenal ve světě obrovské pobouření. Prakticky okamžitě se na svých sociálních sítích vyjádřila společnost H&M ve volném překladu následovně: „Chápeme, že mnoho lidí je rozčílených kvůli obrázku s dětskou mikinou. My, kteří pracujeme v H&M, můžeme jen souhlasit. Hluboce se omlouváme, že fotografie vůbec vznikly a litujeme rovněž samotného potisku s nápisem. Kvůli tomu jsme nejenže obrázky odstranili z našich kanálů, ale také vyřadili kousek z nabídky. Je zřejmé, že náš program neodpovídal standardům.

 

Príspevok, ktorý zdieľa H&M (@hm),

Skandál postupně nabíral na vážnosti a H&M přidalo dodatečnou omluvu na svých oficiálních stránkách a na sociálních sítích: „Rádi bychom uvedli naše stanovisko ohledně kontroverzního obrázku naší mikiny. Je to jednoduché – pochybili jsme a velmi nás to mrzí. Máme odpovědnost být si vědomi všech rasových a kulturních citlivostí – a tentokrát jsme se podle nich nezachovali.

Tento incident byl náhodného charakteru, což však neznamená, že ho nebereme s extrémní vážností nebo vědomím si pocitů, které jsme způsobili. Obrázek jsme z našich médií stáhli a z nabídky jsme vyřadili i mikinu. Budeme dělat vše proto, abychom se v budoucnu vyhnuli podobným nepříjemnostem.

 

Príspevok, ktorý zdieľa H&M (@hm),

Stažení mikiny z prodeje a pravděpodobné zrušení všech objednávek, které stihli během krátkého času zaznamenat, nezabránilo chtivým byznysmenům na eBay, kteří ideu s nápisem okamžitě využili.

H&M se v rámci kauzy rasistické fotky oficiálně omluvilo. K The Weekndovi se však přidaly další celebrity
H&M se v rámci kauzy rasistické fotky oficiálně omluvilo. K The Weekndovi se však přidaly další celebrity Zdroj: 4ckit

Kromě toho se k The Weekndovi přidalo hned několik světových celebrit, které sdílejí jeho rozhořčení. Mezi nejvýraznější patří rapeři Pusha T a Diddy nebo basketbalista Lebron James.

 

Príspevok, ktorý zdieľa Diddy (@diddy),

Domů
Sdílet
Diskuse