Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
12. ledna 2018 15:30
Čas čtení 0:00
Adam Novosad

Milované Disney postavičky žijící v dnešní společnosti ti možná zkazí dětské představy

ZAJÍMAVOSTI DISNEY
Uložit Uložené

Pohádkové postavy by vypadaly jinak, kdyby nebyly imunní vůči vývoji společnosti.

Téměř každý z nás v dětství vyrůstal při sledování pohádek a jádro z nich tvořila díla od společnosti Disney. Princové, princezny i padouši nám zpříjemňovali rána i večery, a tak jsme si mnohé postavy zamilovali, protože nám svým vzhledem či chováním přirostly k srdci.

Nijak jinak na tom nebyl ani umělec José Rodolfo Loaiza Ontiveros, ale když vyrostl, rozhodl se využít svůj talent k propojení tradičních pohádkových postaviček s moderní společností. V pohádkách z našeho dětství bys jen těžko hledal prvky jako smartphony, drogy či noci plné alkoholu, ale Rodolfo přesně tyto prvky přidává.

Nebojí se zacházet ani do témat jako homosexualita či poruchy stravování, kterými dnes trpí zejména mladé dívky. Šikovný Mexičan se nesnaží pouze šokovat, ale také upozornit na témata, která v naší společnosti existují a existovala i v dobách, kdy tyto pohádky vznikaly, ale nesmělo se o nich příliš mluvit.

Doporučeno
KVÍZ: Jak dobře se vyznáš v animácích od Pixaru? Otestuj své znalosti KVÍZ: Jak dobře se vyznáš v animácích od Pixaru? Otestuj své znalosti 28. listopadu 2023 8:00

Domů
Sdílet
Diskuse