Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
23. ledna 2018 12:05
Čas čtení 0:00
Ivan J.

Ani NBA se nerozpadla po odchodu Jordana, tvrdí Dana White. Conor McGregor však o svůj titul stále nepřišel

SPORT UFC
Uložit Uložené

Titul v lehké váze patří i nadále extravagantnímu Irovi.

Očekávali jsme, že nám Dana White dá odpověď na otázku, která zajímá zřejmě každého fanouška MMA na světě. Ta otázka se týkala toho, jak UFC vyřeší situaci v lehké váze, kde jsou hned dva šampióni. A to konkrétně oficiální šampion Conor McGregor, který však do posledního zápasu nastoupil ještě v listopadu roku 2016, a dočasný šampion Tony Ferguson.

Rodák z amerického Michiganu se již v dubnu představí na UFC 223 proti skvělému Dagestánci Khabibu Nurmagomedovi. Očekávalo se, že právě díky této konfrontaci poznáme nového oficiálního šampiona. Nicméně prezident UFC Dana White nám opět neprozradil žádnou definitivu a nadále mluvil v hádankách.

 

 

Príspevok, ktorý zdieľa ufc (@ufc),

 

„Nemám žádné novinky ohledně McGregora. Vítěz utkání Ferguson vs. Nurmagomedov bude šampion. Uvidíme, co se stane,“ řekl na tiskové konferenci White. Dále jedním dechem dodal, že úspěšnější z této dvojice se následně stane právoplatným držitelem titulu. Slavný Ir ale překvapivě zatím o svůj titul nepřijde. „Není důvod,“ odpověděl a dodal podrážděně: „Řekl jsem snad, že byl zbaven titulu? Další otázka.“ Celá situace tak působí velmi zmateně.

Je zvláštní, jak Dana White k celé věci přistupuje a kolik nejasností jeho odpovědi vyvolávají. V posledních pár dnech jsme z jeho úst měli možnost slyšet pár slov i v rozhlasové show Toucher and Rich, kde se pochopitelně vyjádřil i k Notoriuosovi. „Nemůže ten titul držet i nadále. Nemůže zdržovat celou divizi. V jakémkoliv sportu, ať už je to basketbal, americký fotbal nebo hokej, nikdo nemůže držet celý sport jako rukojmí. To se prostě nestane."

„Když se Conor připravoval na souboj s Floydem Mayweatherem, tak už jsem přemýšlel nad tím, jaké to bude, když se do oktagonu nikdy nevrátí. Společnost a podnikání pokračují a budou existovat i další hvězdy. Ani v NBA to nezabalili, když skončil Jordan. A nezabalí to ani tehdy, když odejde Lebron.“

V minulosti se organizace tolik nezdráhala vzít McGregorovi opasek. V roce 2016 byl současně držitelem dvou titulů ve dvou různých váhových kategoriích, přičemž o ten z pérové ​​váhy tehdy přišel. Dnes je po jeho více než roční neaktivitě situace podobná a reálně hrozí, že ve svém vlastnictví už nebude mít ani jeden.

Extravagantní Ir je bezesporu největší hvězdou UFC. A z tohoto důvodu je také pochopitelné, že organizace stále otálí s výměnou krále lehké váhy. Ideální scénář pro UFC, ale i její fanoušky, by nyní proto byl takový, kdyby Conor v titulovém zápase narazil na vítěze souboje Ferguson vs. Nurmagomedov. Kdy nám však své plány do budoucna prozradí i McGregor, je sporné a lze tak vycházet jen z spekulací.

Naděje, že oblíbeného zápasníka znovu uvidíme bojovat, nám dodala alespoň slova jeho trenéra Johna Kavanagha. Ten věří, že Nurmagomedov v dubnovém setkání svého oponenta porazí a setká se tak s jeho svěřencem. Moc šancí na úspěch mu však nedává. Očekává, že McGregor neporaženého Dagestánce knokautuje do konce druhého kola, čili podobně, jak tomu bylo v zápase s Eddiem Álvarezem. 

Domů
Sdílet
Diskuse