Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
11. února 2018 13:21
Čas čtení 0:00
Radka T.

Smáli se mu a šikanovali ho, dnes je hvězdou magazínu Vogue. Albín Leo zaujal výjimečným vzhledem

MÓDA ŠIKANA
Uložit Uložené

Prošel si šikanou a posměšky a dnes sbírá jeden úspěch za druhým.

Vysmívali se mu, ponižovali ho i šikanovali. Nyní se může smát akorát tak on. Leo Jonah byl kdysi šikanován kvůli albinismu, a přestože si často přál, aby vypadal normálně, výjimečný vzhled mu otevřel dveře k úspěchu.

Londýňan se narodil bez pigmentu na kůži, očích i vlasech, kvůli svému vzhledu nemohl jít do obchodu, aniž by nebyl terčem krutých komentářů. Jako dítě si vždy přál, aby neměl toto dědičné onemocnění a mohl žít snadněji. Jako u většiny šikanovaných dětí, i v Leově případě bylo nutné dětství a mládí přetrpět a počkat si na úspěch v dospělosti.

Dnes je z albína Lea model pro magazín Vogue. Pozornost si užívá na stránkách ruského Vogue a své zážitky a zkušenosti využívá k tomu, aby vzdělával o albinismu jiné. Ty, kteří se s tímto onemocněním narodili, chce inspirovat, aby ho přijali. „Když vyrůstáte, všichni se snaží zapadnout. Samozřejmě, mně se to nepodařilo. Ale i kdybych se o to pokusil, tak by to nefungovalo,“ přiznal se.

Doporučeno
„Zjistil, kde bydlím, a tvrdil, že mě unese.“ Toxičtí hráči šíří nenávist a výhrůžky, ženy popisují hrozivé zážitky „Zjistil, kde bydlím, a tvrdil, že mě unese.“ Toxičtí hráči šíří nenávist a výhrůžky, ženy popisují hrozivé zážitky 21. března 2024 9:00

Ale zatímco v době dospívání bylo pro mladé důležité neodlišovat se a nevyčnívat, v dospělosti se důraz klade právě na individualitu, což se přenáší už i mezi dnešní mládež. V každém případě, Leo to v dobách, kdy byl teenagerem, jednoduché neměl, což trápilo i jeho rodiče.

Leova rodina totiž vždy poutala pozornost sousedů. Kromě toho, že byla jedinou, jejíž členové v rámci sousedství nepatřili mezi bělochy, tři sourozenci včetně Lea byli albíni. A ani je neušetřily kruté děti od šikany a posměšků. Podle jejich mámy Faith je potřeba při krutých poznámkách druhých jen pokrčit rameny a jít dál. „Pokud to neuděláte, dostanete se do deprese,“ upozornila. Dnes hrdě pózuje vedle svého úspěšného syna, modela, herce v různých hudebních klipech a velkého vzoru pro dalších mladé albíny.

Domů
Sdílet
Diskuse