Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
14. února 2018 18:17
Čas čtení 0:00
Adam Novosad

Jsi dostatečně inteligentní na to, abys získal stáž ve SpaceX? Společnost Elona Muska má pro uchazeče otázky, které nejsou nejlehčí

TECH
Uložit Uložené

Společnost SpaceX inspirovala již tisíce lidí objevovat vesmír.

Společnost SpaceX na začátku své existence neměla podporu široké veřejnosti a Elon Musk musel těžce pracovat na tom, aby všem nepřejícím dokázal, že jeho plány mají i skutečnou šanci uspět. Koncept raket, které se dají znovu použít, byl samozřejmě revoluční a SpaceX ho dotáhla do úspěšného konce, přičemž ze SpaceX se dnes stala prominentní společnost, do které každý rok proudí stovky stážistů s touhou pracovat u Muska a týmu vizionářů, kteří stojí za projekty jako Falcon 9 či Falcon Heavy.

Čím více úspěšných startů raket však má SpaceX za sebou, tím se zvyšuje i hodnota společnosti a společenské renomé, díky čemuž je obtížnější dostat se do týmu jako stážista, protože poptávka je obrovská a nabídka nedostatečná na její pokrytí. Na internetu proto koluje krátký kvíz, který mají dostávat potenciální stážisté na přijímacím pohovoru do SpaceX, a tak se na něj může každý podívat a usoudit, zda má o vesmíru a raketovém inženýrství dostatečné znalosti, nebo by na nich měl ještě zapracovat.

Jsi dostatečně inteligentní na to, abys získal stáž ve SpaceX? Společnost Elona Muska má pro uchazeče otázky, které nejsou nejlehčí
Zdroj: SpaceX

1. Co jsou kompozitní materiály?

 

2. Jedna strana paprsku je připevněna na stěnu a druhá ne. Pokud na ni aplikujeme sílu, kde se zlomí a co bys potřeboval vědět na to, abys mohl určit sílu potřebnou k jeho zlomení?

 

3. Jak dokážeš regulovat teplotu předmětu ve vesmíru? Co je tvůj hlavní limitující faktor?

 

4. Máš proměnnou „var“ s hodnotou 2. Co se zobrazí, pokud použiješ „var ++“? Pokud na dalším řádku použiješ „++ var“, co se zobrazí? Jaká je koncová hodnota „var“?

 

5. Existuje různé datové struktury, jako třeba haldy a pole. Proč nemůže existovat pouze jedna datová struktura, která dokáže udělat vše?

 

6. Co se stane, pokud použiješ bodové svařování přes kousek niklu dotýkajícího se kousku mědi?

Na většinu otázek přitom neexistuje jednoduchá odpověď a člověk se nad nimi musí do hloubky zamyslet. Interpretace je přitom na konci vždy rozdílná, ale společnost zajímají zejména způsoby, jakými se uchazeč snaží k odpovědi dopátrat.

Domů
Sdílet
Diskuse