Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
25. března 2018 18:54
Čas čtení 0:00
Jakub Paulík

Gondor volá Rohan o pomoc! Češi se prostřednictvím fanouškovského filmu vrátí do bájné Středozemě

FILMY A SERIÁLY
Uložit Uložené

O bojové scény se postarali špičkoví čeští šermíři a kaskadéři, kteří stojí například za seriálem Knightfall či snímkem The Chronicles of Narnia: Prince Caspain.

Gondor za svou dlouhou historii žádal sousední království Rohan o pomoc už mnohokrát. Naposledy jsme v roce 2003 závěrem trilogie Pána prstenů viděli, že národ skvělých bojovníků na koni Gondoru vyhověl. Bude tomu ale tak i v tomto případě? Na danou otázku nám tvůrci nechtějí přímo odpovědět.

Podle záběrů z natáčení lze však snadno odvodit, že příběh filmaři čerpali z Tolkienovy knihy Nedokončené příběhy (z originálu Unfinished Tales). Čtenáři onoho díla by tedy určitě dovedli předpovídat, kam se děj fanouškovského filmu pravděpodobně ubere.

Hlavní postavou snímku bude Borondir Udalraph, jehož svého času považovali za statečného bojovníka a vynikajícího jezdce. Jeho činy vedly k získání severských válečníků pro konflikt mezi Gondorem a nepřátelským klanem Balchoth.

Díky Tolkienově tvorbě dále víme, že tři měsíce po takzvané Battle of the Field of Celebrant získali seveřané od Gondoru území, na kterém vytvořili království známé jako Rohan. Více se o fanouškovském projektu s názvem Horn of Gondor od tvůrců z Česka dozvíte přímo z videa.


Domů
Sdílet
Diskuse