Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
5. dubna 2018 22:24
Čas čtení 0:00
Ondřej Jarůšek

Milovaný dráček Spyro se vrací na nové konzole v celé původní trilogii! Užijte si první trailer plný nostalgie

TECH
Uložit Uložené

Majitelé konzole PlayStation 4 či Xbox One se mohou těšit na návrat opravdového klenotu. Dráček Spyro dorazí tento rok ve zbrusu novém grafickém kabátku.

Tak už je to konečně oficiální. Společnost Activision se po velmi zdařilém remasteru legendární trilogie Crash Bandicoot (naše recenze zde) rozhodla vzkřísit další památnou postavu z dob prvního PlayStationu, a tou není nikdo jiný než oblíbený dráček Spyro. Potvrdily se tak četné spekulace a náznaky, které jsme mohli (nejen) v poslední době zachytit na internetu.

Chystaná kolekce dostala název Spyro Reignited Trilogy a její součástí tak budou všechny tři původní díly této slavné série. Jmenovitě Spyro the Dragon, Spyro 2: Ripto's Rage! a Spyro: Year of the Dragon. Hra bude dostupná jak na PlayStation 4, tak i Xbox One a dočkáme se jí 21. září (september). Uvidíme, zda se titul po vzoru Crashe časem podívá například také na PC nebo Nintendo Switch. To je zatím ve hvězdách. V tuto chvíli si už však můžete vychutnat oznamovací trailer, který vás vtáhne zpátky do dětských let.

Za pracemi na původních hrách z devadesátých let stála společnost Insomniac Games, od které se letos můžeme těšit na nového Spider-Mana. Dříve se spekulovalo, že remake/remaster trilogie by si mohlo vzít na starost studio Vicarious Visions, které pracovalo na loňském Crashovi, nakonec byl ale Spyro svěřen týmu z Toys for Bob, z jehož dílny pochází například značka Skylanders.

Noví tvůrci prý Spyra vytvořili od základu celého znovu, zároveň má však být takřka identický se svou předlohou. Jen tedy s tím rozdílem, že nyní se můžeme těšit na moderní grafiku, vylepšené ovládání a v neposlední řadě se dočkáme také nového znění původního soundtracku, jehož autorem je Stewart Copeland. V redakci si hru určitě nenecháme ujít. A co na remaster fialového dráčka říkáte vy? Těšíte se? Dejte nám vědět níže v komentářích.

Domů
Sdílet
Diskuse