Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
12. dubna 2018 11:24
Čas čtení 0:00
Sona O.

V Číně se narodil chlapeček 4 roky po smrti rodičů

ZAJÍMAVOSTI ČÍNA VĚDA
Uložit Uložené

Zní to neuvěřitelně, ale miminko se skutečně narodilo 4 roky poté, co jeho rodiče zemřeli při autonehodě.

V roce 2013 zemřel čínský pár, který si uložil svá embrya do nemocnice v Nankingu. Od té doby prarodiče bojovali za to, aby embrya získali zpět a mohli je použít. S čínskými soudy to však neměli lehké.

Pár nemohl otěhotnět přirozenou cestou. Jedinou možností se pro ně stalo mimotělní oplodnění. Při tomto procesu odeberou ženě vajíčka a muži sperma, vajíčka pak oplodní umělou cestou v laboratoři. Vzniklé embryo se zmrazí při teplotě minus 196 stupňů Celsia v tekutém dusíku.

Po úmrtí páru nebylo jasné, komu by mělo embryo být svěřeno, a tak museli budoucí prarodiče bojovat se soudy. Nakonec na něj získali právo, ale Čína neumožňuje donošení dítěte náhradní matkou. Tak se dostali pouze do dalších problémů.

V Číně se narodil chlapeček 4 roky po smrti rodičů
Zdroj: pixabay.com

Zápas o vytoužené vnouče trval roky, než se jim podařilo nalézt pěšinku, kterou obešli přísné zákony. Nevedla však přes Čínu a místo toho je nasměrovala do Laosu, který takové donošení povoluje. Náhradní matka tam na turistická víza setrvala po celou dobu těhotenství a v prosinci porodila zdravého chlapečka. Pekingské noviny však vydaly oficiální zprávu až tento týden.

Doporučeno
Slovenská Měsíční šachta patří k největším záhadám lidstva. Šlo o výtvor pradávné civilizace? Slovenská Měsíční šachta patří k největším záhadám lidstva. Šlo o výtvor pradávné civilizace? 11. ledna 2024 8:00

Ani po porodu nebyl ještě osud dítěte jistý. Jelikož se narodilo v Laosu, nebylo čínským občanem. Aby dokázali jeho národnostní příslušnost, odebrali vzorky DNA miminka i jeho prarodičů. Teprve potom se stal malý Tiantian oficiálně Číňanem, který se narodil mrtvým rodičům.

Domů
Sdílet
Diskuse