Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
20. dubna 2018 20:08
Čas čtení 0:00
Matúš Majer

Avicii zemřel ve věku 28 let

HUDBA
Uložit Uložené

Jedno z nejpopulárnějších jmen současné hudby opustilo svět.

Svět opustilo jedno z největších hudebních jmen současnosti. Jak informovalo BBC, zemřel mimořádně populární švédský DJ a hudebník Tim Bergling, což potvrdil i jeho zástupce. Svět ho znal zejména pod pseudonymem Avicii. Během své hvězdné kariéry stihl spolupracovat s obrovskými jmény jako Madonna, Rita Ora či Coldplay a jeho tvorba se pravidelně dostávala do oběhů světových, ale i českých rádií.

Aviciiho zachytila většina Čechů díky tracku Levels z roku 2011, dále následoval známý song Sunshine s Davidem Guettou. Březen 2013 se nesl ve znamení debutového alba True, na kterém nechyběl další gigantický hit Wake Me Up. Konec roku přinesl další mezinárodní úspěchy v podobě Addicted To You a Hey Brother. Odměnou byla výhra American Music Award za nejoblíbenějšího EDM hudebníka. Tempo Aviciiho však nepřestávalo a v květnu 2015 vydal Waiting For Love.

Následovaly spolupráce s Coldplay, Martinem Garrixem či Robbie Williamsem, než v roce 2016 oznámil konec svých tour. Před jeho posledním EP, Avīci (01), se se světem rozloučil ještě obrovským hitem Lonely Together, který patřil mezi nejžhavější tracky posledního léta.

Příčiny smrti 28letého hudebníka zatím nejsou známy, zemřel během pobytu v Ománu, ve městě Muscat. „Rodina je zničená a žádáme každého, aby respektoval soukromí Aviciiho blízkých během náročných chvil.“ S Aviciim se již na sociálních sítích stihla rozloučit jiná významná jména z hudební sféry.

Domů
Sdílet
Diskuse