Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
30. dubna 2018 23:37
Čas čtení 0:00
Marek R.

Íránské ženy se přestrojily za muže, aby přelstily otřesný zákon zakazující jim účast na zápase

SPORT ÍRÁN
Uložit Uložené

Některé země se smýšlením zasekly někde ve středověku.

I ve 21. století bohužel existuje mnoho zemí, které se svým smýšlením zasekly kdesi ve středověku, a hlavně ženy to mají v daných zemích nesmírně náročné. Nad některými nařízeními moderní člověk jen zakroutí hlavou, což se týče i zákazu účasti žen na fotbalovém zápase v Íránu.

Skupinka pěti zástupkyň něžného pohlaví se však rozhodla, že tento zákaz přelstí a jako řešení si zvolily, že se jednoduše přestrojí za muže. Logicky tak nesměly chybět vousy a světe div se, všem pěti se podařilo na stadion dostat.

Women are not allowed to attend soccer matches in Iran. 5 girls sneak in Azadi Stadium in disguise to celebrate Persepolis championship in Iran's Persian Gulf Pro League from r/pics

Fotografie výše pochází ze stadionu s názvem Azadi, což je pořádně ironické pojmenování, neboť azadi znamená v překladu svoboda. Ta se však jaksi netýká v Íránu žen. Na stadionu se uskutečnila prezentace trofeje, kterou vyhrál domácí tým Persepolis po výhře nad Sepidroodem 3:0. Pro Persepolis to už byl jedenáctý titul v íránské nejvyšší soutěži. Na stadionu mu během zápasů však mohou fandit jen muži, ženy mají vstup zakázán.

Prezident FIFA Gianni Infantino se po návštěvě Íránu vyjádřil, že mluvil s íránským prezidentem, který mu řekl o plánech povolit ženám vstup na zápasy. Vždyť by se to v 21. století patřilo...

Domů
Sdílet
Diskuse