Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
6. května 2018 19:20
Čas čtení 0:00
Dominik Vetrák

Infinity War vydělalo v kinech více než miliardu dolarů v rekordním čase. Avengers zřejmě překonají návrat Star Wars a možná i Titanic

FILMY A SERIÁLY
Uložit Uložené

Marvel slaví druhé letošní Vánoce.

Ještě než se vrhneme na rekordní tržby Avengers: Infinity War, zrekapitulujme si uplynulý týden na Filmkultu. Pátým nejčtenějším článkem byl pohled na život sester, kdysi bratrů Wachowských, tvůrce Sense8, Speed Racera či Matrixu.

Zaujal vás i rozbor 2. epizody Westworldu (pozor na spoilery), no a jak jinak, v žebříčku se nachází také nějaký ten článek o MCU. Konkrétně na 3. místě vidíme kvíz ohledně událostí v Infinity War. A protože měl tak velký úspěch, můžete se těšit i na soubor dalších kvízových otázek.

Druhým nejčtenějším článkem byl nejnovější díl střípků z Marvelu. Rozbor událostí a teorií o Infinity War a Avengers 4 vás opravdu zaujal, o čemž svědčí i čtenost. Absolutně nejčtenějším však byl náš výčet absolutních krimi/dramatických pecek z 90. let od pepa.

A teď už k těm tržbám ...

V první dvacítce nejvýdělečnějších filmů historie (bez započtení inflace) jsou momentálně jen dva filmy, jejichž tržby stále rostou. Prvním je Black Panther (momentálně na 9. místě, přičemž určitě překoná poslední část Harryho Pottera i Age of Ultron a dostane se tak přes hranici 1,4 miliardy dolarů). Druhým je Infinity War.

Infinity War vydělalo v kinech více než miliardu dolarů v rekordním čase. Avengers zřejmě překonají návrat Star Wars a možná i Titanic
Zdroj: Marvel/Disney

To je v kinech jen 11 dní, ale za tu dobu už stihlo vydělat více než miliardu dolarů.

The Force Awakens tedy předává Infinity War korunu pro film, který se dokázal dostat přes miliardovou hranici v co nejkratším čase. Návratu Star Wars to trvalo 12 dní, takže to bylo jen tak tak. V každém případě, v Disney jsou spokojeni, protože vlastní jak Marvel Studios, tak Lucasfilm.

Ke dnešnímu dni má IW na kontě 1,164 miliardy dolarů a hravě tak jde za překročením dvoumiliardové hranice. Je třeba zmínit, že premiéra v Číně nejnovější marvelovku teprve čeká. 11. května se do kas začnou připočítávat další desítky milionů.

Celosvětově se za uplynulý týden přidalo více než čtvrt miliardy dolarů. Překonání hranice 2 miliard je prakticky jisté. Snad jen,  že by nás a Disney čekala studená sprcha jménem Deadpool 2 a týden na to Solo: A Star Wars Story. Trailery zabraly a to, co zpočátku vypadalo jako průšvih, se ukázalo být hitem.

Předpovídá se totiž, že Solo posbírá i nějaké ty rekordy a rozhodně nebude kasovním zklamáním. A co Deadpool? Tak v tomto případě je to snad úplně jasné. Ryan Reynolds a jeho tým budou určitě snít o miliardě, která pravděpodobně i padne.

Infinity War vydělalo v kinech více než miliardu dolarů v rekordním čase. Avengers zřejmě překonají návrat Star Wars a možná i Titanic
Zdroj: Marvel/Disney

Reklamní kampaň je na vrcholu, a pokud bude snímek opravdu povedený jak z akční, tak komediální stránky, lidé se do kina budou hnát v houfech. Ani to by ale nemělo Avengerům zabránit v překročení 2 miliard a možná i překonání Titanicu (2,187 miliardy).

Je pravda, že v USA a Kanadě snímek nemá na dlouhodobé úspěchy The Force Awakens, ale právě zahraničí a Čína (kde TFA finančně zklamalo) budou Avengers hnát kupředu.

Pro Marvel jde o šestý film vydělávající více než miliardu v kinech (Iron Man 3, The Avengers, Avengers: Age of Ultron, Captain America: Civil War, Black Panther a Avengers: Infinity War). V miliardovém klubu je celkově 34 snímků, přitom 17 jich je od Disney (a zmíněných 6 od Marvel Studios).

Na druhém místě se nachází komedie Overboard, o které slyším i já sám asi poprvé. V první promítací víkend vydělala téměř 15 milionů dolarů. U nás se snímek bude promítat až v červenci.

Po pěti týdnech v amerických kinech je A Quiet Place na skvělém 3. místě. Geniální a hlavně originální horor od Johna Krasinskiho (hlavní role, scénář, plus režie) a scénáristů Scotta Becka a Bryana Woodse je velkým a tolik potřebným hitem pro studio Paramount.

Dosud má na kontě celosvětově 255 milionů dolarů, přičemž je jasné, že tyto tržby ještě porostou. Ve svém 5. týdnu Tiché místo dokázalo vydělat na domácí půdě více než 7,5 milionu dolarů. Celkově má z USA a Kanady 160 milionů dolarů, což je více než vynikající výsledek.

Už se nedokážeme dočkat pokračování, na které si snad nebudeme muset počkat déle než do roku 2020.

Na 4. místě je komedie I Feel Pretty. V redakci herečku Amy Schumer až tak v lásce nemáme, v USA je na ni ale stále zvědavých dost lidí. Na kontě má po třech týdnech v USA 37 milionů dolarů, přičemž premiéry ve zbytku světa komedii teprve čekají. S budgetem 32 milionů se tak zřejmě zaplatí.

Na 5. místě se drží Rampage. Celkově má na kontě 377 milionů dolarů. Hranici 450 milionů dolarů snímek pravděpodobně překoná, ale jestli to bude stačit na zaplacení všech účtů? Těžko říct.

Dokazuje to aspoň to, že The Rock dokáže prodat jakoukoliv debilinu i v kinech. Ta dvojka stále visí ve vzduchu. A víte co? My bychom na ni asi znovu zašli do kin.

Na šestém místě je novinka s názvem Tully. V dramatu se podíváme na Charlize Theron a její starosti v mateřství. Jaksi to totiž nezvládá, a tak hledá pomoc v mladé opatrovnici. Drama má vysoké hodnocení i na Rottentomatoes a určitě tak jde o povedený počin.

Česká premiéra zatím není ohlášena. Tully v USA v prvním týdnu sesbírala jen něco přes 3 milionů dolarů. V žebříčku se mimochodem stále drží i Black Panther. Po dvanácti týdnech v kinech je na skvělém 7. místě. Na druhou stranu, z TOP 10 vypadává Ready Player One či komedie Blockers s Johnem Cenou.

Spielbergovo sci-fi má celosvětově na kontě 566 milionů dolarů (nějaké to pokračování či spin-off určitě uvidíme), no a Blockers (Kazišuci) 81.

To je od nás pro tentokrát opět všechno. Pokud se chcete v tabulce lépe orientovat, Minulý týden znamená pořadí snímku před sedmi dny (N je novinka a nedá se tedy nijak porovnávat), Víkend USA prozradí, kolik vydělal snímek na půdě Spojených států. Pod -/+ se skrývá údaj o procentuálním nárůstu/ztrátě tržeb ve srovnání s minulým týdnem. Celosvětově je jednoduchý součet všech tržeb na planetě a Týden vám napoví, jak dlouho již snímek běží v kinech.

Na závěr ještě dodáme, že naše rubrika Box Office je pravidelná a sledovat ji na našem webu můžete v týdenních intervalech (předchozí části spolu s dalšími informacemi o tržbách najdete na tomto odkazu).

Pořadí Min. týden Název filmu Víkend USA -/+ Celosvětově Týden
1. 1. Avengers: Infinity War $112,474,000 -56.4% $1,164,106,540 2.
2. N Overboard $14,750,000 - $14,750,000 1.
3. 2. A Quiet Place $7,600,000 -30.9% $255,294,386 5.
4. 3. I Feel Pretty $4,900,000 -40.1% $37,798,283 3.
5. 4. Rampage $4,620,000 -35.9% $377,893,100 4.
6. N Tully $3,186,000 - $3,386,000 1.
7. 5. Black Panther $3,146,000 -33.6% $1,338,430,475 12.
8. 7. Truth or Dare $1,885,000 -42.3% $58,436,360 3.
9. 6. Super Troopers 2 $1,815,000 -51.3% $25,445,701 4.
10. N Bad Samaritan $1,758,000 - $1,758,000 1.
Domů
Sdílet
Diskuse