Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
5. června 2018 19:12
Čas čtení 0:00
Sona O.

Fitness blogerka prozradila, jak dlouho jí trvalo nabrat svaly. Je za tím tvrdá dřina i sebezapření

Uložit Uložené

Mnozí lidé si v začátcích své fitness cesty kladou nereálné cíle. Jak dlouho ve skutečnosti zabere budování svalů?

Cass Ollholm je 27letá fitness blogerka. Kromě toho, že pracuje jako osobní trenérka a výživová poradkyně, je také autorkou knihy Čistší, zdravější; která slouží jako návod na zdravé a nízkokalorické recepty.

Na svém blogu je upřímná a fanoušky se nesnaží chlácholit sliby, které nelze splnit. Ne, svaly nezískáš za pár měsíců v posilovně. Tedy samozřejmě pokud se nedopuješ steroidy a jinými nezdravými doplňky stravy. 

Cass tvrdí, že její pevná postava nevznikla přes noc a tvrdě si ji vydřela. Správnou stravou, denním režimem a cvičením 4krát týdně se jí podařilo docílit viditelných svalů v průběhu 5 let. Ano, čteš správně. Blogerka potvrzuje, že přesně tak dlouho trvá vypracovat si postavu snů poctivým tréninkem.

Ne všechny však toužíme po cihličkách na břiše a celkem by nám stačilo zpevnit si pár nepěkných partií do plavek. Proto je asi na místě brát její pětiletý fitness plán trochu s rezervou a tiše jí závidět dokonalé svaly.

„Lidé mi často říkají, jaké mám štěstí, že mám takovou postavu. Vůbec to ale není o štěstí. Jde o kombinaci dvou věcí; tvrdé práce a důslednosti,“ říká na svém blogu. 

Cass tvrdí, že každé ráno vstává ve čtyři, aby stihla běh. Cvičí 4krát týdně po dobu 45 minut až hodinu. Dělá kliky, dřepy, sklapovačky, zvedá činky, šplhá po laně a ještě mnohem více.

S cvičením crossfitu začala před 5 lety, a když to zkusila poprvé, cítila se zcela mimo její bezpečnou zónu. „Vzpomínám si, jak jsem si říkala: ‚Do čeho jsem se to namočila.‘ Neměla jsem tehdy žádnou sílu. Sotva jsem dokázala udělat klik,“ přiznává se.

Obyčejné cvičení však nestačí. Vše je třeba kombinovat s racionálním stravováním. Blogerka tvrdí, že od té doby, co cvičí, toho sní víc, protože její svaly potřebují hodně živin.

„Bude to těžké, budete potřebovat hodně energie, budete se potit, plakat a možná i trochu krvácet, ale ten pocit, když si můžete říct: ‚Wow, toto jsem minulý týden nedokázala,‘ za to bude opravdu stát,“ povzbuzuje své followery.

Domů
Sdílet
Diskuse